Ιδανικά άρχισαν οι αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος τεχνικής κολύμβησης, σε επίπεδο Νότου, στο κολυμβητήριο Χανίων.

Η πρώτη μέρα είχε τρεις σπουδαίες επιδόσεις, με τη Χριστιάνα Σκυλουράκη και τον Ανδρέα Κελαϊδή να πιάνουν τα όρια για τις διεθνείς διοργανώσεις. Πανελλήνιο ρεκόρ σημειώθηκε στη σκυτάλη 4Χ100μ. διπλά πέδιλα mixed παμπαίδων-παγκορασίδων από τους Κωνσταντίνο Ρημαντωνάκη, Ελευθερία Χατζηδάκη, Δημήτρη Γκεσούλη και Ευαγγελία Χατζηπλή.

Η ενημέρωση του ΝΟΧ έχει ως εξής:

Με τρεις μεγάλες επιδόσεις ξεκίνησε τη Δευτέρα στο κολυμβητήριο Χανίων το πανελλήνιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης που διεξάγεται σε επίπεδο Νότου.

Η Χριστιάνα Σκυλουράκη στα 400μ. υποβρύχιο και ο Ανδρέας Κελαϊδής στα 100μ. επιφάνειας κατάφεραν να πιάσουν τα όρια για τις διεθνείς διοργανώσεις που ακολουθούν τον Οκτώβριο στο Λινιάνο της Ιταλίας. Ειδικότερα, ο Κελαϊδής θα έχει την ευκαιρία για πρώτη φορά στην καριέρα του ν’ αγωνιστεί σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων που είναι προγραμματισμένο μεταξύ 6 και 12 Οκτωβρίου. Αυτό κατάφερε να το πετύχει στο αγώνισμα των 100μ. επιφάνεια χάρη στο χρόνο 37:81.

Η Σκυλουράκη από την άλλη επιβεβαίωσε και πάλι ότι είναι αθλήτρια πολύ υψηλού επιπέδου, πιάνοντας μάλιστα δύο όρια, στο αγώνισμα των 400μ. υποβρύχιο (ΥΒ) με 3:09.85. Ουσιαστικά, η επίδοση της αφορά και τις δύο διοργανώσεις που θα γίνουν στην Ιταλία, δηλαδή και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών που είναι προγραμματισμένο μεταξύ 2-8 Οκτωβρίου.

Σε δηλώσεις του, ο 17χρονος Κελαϊδής σημειώνει τα εξής: «Η πρώτη μου συμμετοχή σε διεθνές πρωτάθλημα… Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος και ευλογημένος γιατί είναι ένα όνειρο που το είχα χρόνια τώρα, απ’ όταν ξεκίνησα να κολυμπώ πριν από 8 χρόνια, ήθελα να πάω στην Εθνική ομάδα. Τελικά, πέτυχα τους στόχους μου και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γι’ αυτό και ελπίζω και ο προπονητής μου να έμεινε ευχαριστημένος από την επίδοση μου».

Επίσης, η πρώτη μέρα των αγώνων περιλάμβανε και ένα πανελλήνιο ρεκόρ που αφορά τη σκυτάλη 4×100μ. διπλά πέδιλα mixed παμπαίδων-παγκορασίδων, με τους Ρημαντωνάκη Κωνσταντίνο, Χατζηδάκη Ελευθερία, Γκεσούλη Δημήτριο και Χατζηπλή Ευαγγελία. Ο χρόνος τους ήταν 3:40.41.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ξεκινά έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων και τους αθλητές του να επιβεβαιώνουν το υψηλό επίπεδο που τους χαρακτηρίζει, ενώ με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και οι επόμενες αγωνιστικές που ακολουθούν το επόμενο τριήμερο μέχρι και την προσεχή Πέμπτη 13 Αυγούστου, οπότε και θα πέσει η αυλαία της διοργάνωσης. Συνολικά στο πρωτάθλημα μετέχουν περισσότεροι από 80 αθλητές και αθλήτριες.

Δείτε στα παρακάτω αρχεία τα αποτελέσματα από τους αθλητές της αγωνιστικής και προαγωνιστικής ομάδας, στους αγώνες που διεξήχθησαν τη Δευτέρα το απόγευμα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook