Πού οφείλεται η ευτυχής αυτή συγκυρία σύμφωνα με τους ειδικούς

Θετικά είναι τα νέα στον δήμο Φαιστού, καθώς όλα τα τεστ που υλοποιήθηκαν είναι αρνητικά. Αύριο το δημαρχείο και οι υπηρεσίες του θα μείνουν κλειστά ενώ μόλις ανοίξουν η μάσκα και τα γάντια θα γίνουν υποχρεωτικά για τους υπαλλήλους και τους πολίτες.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης, αναφέρει πού οφείλεται η ευτυχής συγκυρία των αρνητικών τεστ σύμφωνα με τους ειδικούς ενώ ενημερώνει και για τα μέτρα που θα ληφθούν μετά.

Αναλυτικά ο δήμαρχος Γρηγόρης Νικολιδάκης αναφέρει:

Μόλις ενημερώθηκα από τον ΕΟΔΥ ότι και τα 97 νέα τεστ που υλοποιήθηκαν από την Κινητή Μονάδα του Οργανισμού στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης, είναι αρνητικά. Η εξέλιξη ασφαλώς μας χαροποιεί, αλλά δεν μας εφησυχάζει. Σύμφωνα με τις υποδείξεις και την ανάλυση των ειδικών δεν πρόκειται για θαύμα, αλλά για μια ευτυχή συγκυρία, καθώς εκτιμάται ότι υπήρξε ιδιαίτερα χαμηλό υιικό φορτίο, το οποίο δεν ήταν ικανό για μέγιστη διασπορά.

Ο ιός συνεχίζει να υπάρχει ωστόσο και δεν πρέπει τα ευχάριστα αποτελέσματα να επιτρέψουν  οποιοδήποτε πανηγυρισμό, με δεδομένο ότι μεσολαβεί πάντοτε και το πενθήμερο, κατά μέσο όρο, διάστημα της επώασης.  Γι’ αυτό ως το τέλος του καλοκαιριού τουλάχιστον, οφείλουμε όλοι να δείξουμε τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα, αλλά και την απαραίτητη υπευθυνότητα, τηρώντας στο ακέραιο τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Ειδικότερα σε ότι αφορά τα Δημοτικά Καταστήματα του Δήμου Φαιστού, η μάσκα και τα γάντια γίνονται υποχρεωτικά για υπαλλήλους και πολίτες, τουλάχιστον για δέκα ημέρες.

Ο Δήμος και αύριο Τρίτη 11 Αυγούστου θα παραμείνει κλειστός για το κοινό, προκειμένου να μπει ομαλά στη νέα κανονικότητα.
Αναλυτικά οι οδηγίες προς τους δημότες για το νέο τρόπο εξυπηρέτησης από το Δήμο Φαιστού θα ανακοινωθούν αύριο.

Πρέπει όμως όλοι να γνωρίζουμε, ότι είναι υποχρέωση μας να μην επιτρέψουμε νέα διασπορά, στο βαθμό τουλάχιστον που μας αφορά. Η τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής ας γίνει καθημερινότητα μας. Κι ας γίνει συνείδηση, ότι χωρίς τη βοήθεια και την υπευθυνότητα όλων, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό τον αόρατο εχθρό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook