Ήταν κάποτε μια μικρή παραλία στην άκρη του Ακρωτηρίου  που λίγοι την ήξεραν και ακόμη πιο λίγοι κατέβαιναν το απόκρημνο μονοπάτι για να απολαύσουν τα καταγάλανα νερά της.

Οι ντόπιοι αποκαλούσαν τα μικρά «φιορδ» στα βράχια της περιοχής ως Σειταν λιμάνια (λιμάνια του διαβόλου) λόγω των κυμάτων της θάλασσας που χτυπάνε στα βράχια.

Και η παραλία έμεινε στην αφάνεια μέχρι πριν λίγα χρόνια που κάποιοι  την φωτογράφησαν και την έκαναν γνωστή  σε όλη την χώρα ως μια από τις άγνωστες «παρθένες» παραλίες.

Έκτοτε η «παρθενιά» της παραλίας  παραβιάζεται μαζικά κάθε καλοκαίρι καθώς έχει μετατραπεί ως μια από τις πιο δημοφιλείς και must παραλίες του Δήμου Χανίων.

Μόνο που εκτός από το ότι κατακλύζεται από κόσμο, τίποτε άλλο δεν έχει αλλάξει  σε ότι αφορά στην πρόσβαση με τα πόδια στην παραλία από το απόκρημνο μονοπάτι και με τους επισκέπτες να περιδιαβαίνουν στα βράχια.

Το αποτέλεσμα το βιώνουμε κάθε χρόνο και ειδικά οι διασώστες της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ καθώς και του Λιμενικού, οι οποίοι καλούνται να συνδράμουν στην διάσωση τραυματισμένων με αποκορύφωμα και τον θάνατο ενός νέου τον Αύγουστο του 2018.

Και το εύλογο ερώτημα είναι εάν ο Δήμος Χανίων – στα γεωγραφικά και διοικητικά όρια του οποίου βρίσκεται αυτή η δημοφιλής παραλία – έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει εκεί και εάν σκοπεύει να κάνει κάτι για την προστασία των επισκεπτών της.

Από την βελτίωση της ασφάλειας του μονοπατιού, μέχρι την τοποθέτηση προειδοποιητικών πινακίδων στα βράχια της ακτής ή οτιδήποτε άλλο σκεφθούν καθώς έχουν αποδείξει πως διαθέτουν και αμεσότητα και ευρηματικότητα σε ότι αφορά  σε παρεμβάσεις στην πόλη των Χανίων.

Άντε να τους δούμε και εκτός πόλης. Ειδικά όταν μιλάμε για την ασφάλεια των ανθρώπων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook