Περίπου 100 επιβάτες που είχαν ήδη καθυστερήσει να αναχωρήσουν από το Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας για Αθήνα αρνήθηκαν να αποβιβαστούν από το αεροπλάνο όταν ενημερώθηκαν ότι η πτήση ματαιώθηκε.

Η πτήση της Viking Hellas, μιας ελληνικής αεροπορικής εταιρείας που ιδρύθηκε το 2009, προγραμματιζόταν αρχικά να αναχωρήσει από το Μάντσεστερ στις 13.00 τοπική ώρα την Παρασκευή.

Οι επιβάτες όμως μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στο αεροδόμιο του Μπέρμιγχαμ και επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο με την προοπτική να αναχωρήσουν στις 17.00. Όταν λίγο αργότερα τους ανακοινώθηκε ότι η πτήση ματαιώθηκε και τους ζητήθηκε να αποβιβαστούν, αυτοί αρνήθηκαν και

Οι αστυνομικοί που εισήλθαν στο αεροπλάνο δεν επενέβησαν στη διαμάχη ανάμεσα στους επιβάτες και την εταιρεία και η κατάληψη συνεχίστηκε μέχρι τη 01.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Όπως μεταδίδει το BBC, μια επιβάτης με το όνομα Ντορότα δήλωσε ότι η πτήση ήταν μισθωμένη και ήταν αρχικά προγραμματισμένο να αναχωρήσει μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 21 Οκτωβρίου.

Είπε ακόμα ότι οι επιβάτες είχαν τη δυνατότητα να αποζημιωθούν και έλαβαν επιστολή από τη Viking Hellas που ανέφερε ότι η πτήση ματαιώθηκε λόγω απρόβλεπτων περιστάσεων.

Το BBC δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με εκπρόσωπο της εταιρείας.

in.gr