Από την επιλογή των προϊόντων μακιγιάζ μέχρι το είδος της αποτρίχωσης, υπάρχουν πολλά περιθώρια για λάθη ομορφιάς την περιόδο των διακοπών.

Η φροντίδα της ομορφιάς μας αλλά και το μακιγιάζ έχουν τους δικούς τους κανόνες για την περίοδο του καλοκαιριού και των διακοπών. Γι’ αυτό, απόφυγε να κάνεις αυτά τα πολύ συνηθισμένα λάθη ομορφιάς:

Εξακολουθείς να χρησιμοποιείς βάση

Ίσως νιώθεις την ανάγκη να απλώνεις καθημερινά ένα ικανοποιητικό στρώμα βάσης στο πρόσωπό σου και στις διακοπές -ιδιαίτερα τις πρώτες μέρες όταν η ακμή ή η ερυθρότητα επιμένουν. Όμως η περίοδος αυτή είναι μια ιδανική ευκαιρία για να αφήσεις το δέρμα σου να αναπνεύσει. Είναι προτιμότερο να αποφύγεις εντελώς το fond de teint και να το αντικαταστήσεις με μια ΒΒ cream με δείκτη αντηλιακής προστασίας. 

Το παρακάνεις με το bronzer

Θέλεις τόσο πολύ να αποκτήσεις ηλιοκαμένη όψη που προσπαθείς να δείξεις μαυρισμένη πριν μαυρίσεις; Μια πούδρα σε απόχρωση terracota θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις πιο “καλοκαιρινή” εμφάνιση, αλλά πρέπει να χρησιμοποείται με μέτρο. Άπλωσε μια μικρή ποσότητα με ένα φαρδύ πινέλο στο μέτωπο, το περίγραμμα του προσώπου, τη μύτη και τα ζυγωματικά.

Χρησιμοποιείς lip gloss

Η αλήθεια είναι ότι τα σημερινά lip gloss έχουν λιγότερο κολλώδη υφή από ό,τι αυτά που κυκλοφορούσαν πριν από μερικά χρόνια. Και πάλι όμως, εάν τα φορέσεις στην παραλία είναι βέβαιο ότι θα γεμίσουν κόκκους άμμου με το πρώτο δυνατό φύσημα του ανέμου. Προτίμησε ένα lip balm -κατά προτίμηση με δείκτη SPF- ώστε να προστατέψεις τα χείλη σου από το αλάτι και τον ήλιο.

Βάζεις μάσκαρα πριν πας στη θάλασσα

Τι πιο λογικό από το να “τρέξει” γύρω από τα μάτια σου μετά από μια βουτιά ή όταν η θερμοκρασία χτυπήσει κόκκινο! Αν θέλεις οπωσδήποτε να τονίσεις τις βλεφαρίδες σου, φρόντισε να έχεις πάρει μαζί σου μια αδιάβροχη μάσκαρα. Έτσι, με ένα απλό ρετούς, μπορείς να συνεχίσεις από την πλαζ στο κλαμπ, χωρίς να χρειαστεί να ασχοληθείς ιδιαίτερα με το μακιγιάζ σου. Πρόσθεσε μόνο λίγη χρωματιστή σκιά και το αγαπημένο σου κραγιόν. 

Βάζεις πολύ έντονα χρώματα

Όλες οι αποχρώσεις ταιριάζουν στη μαυρισμένη επιδερμίδα -ή μάλλον, σχεδόν όλες. Μπορείς λοιπόν να δοκιμάσεις εκείνες τις σκιές και τα κραγιόν που διστάζεις να βάλεις το χειμώνα -όπως τα κοραλλί, τα τιρκουάζ ή τα έντονα ροζ- όμως θα πρέπει να τα εφαρμόσεις σε μικρή ποσότητα και όχι όλα μαζί! Μην ξεχνάς ότι το μαύρισμα είναι συνήθως το μόνο “μακιγιάζ” που χρειάζεσαι στις διακοπές. 

Ξεχνάς να βάλεις αντηλιακό σε κάποια σημεία

Πολλοί από εμάς, βάζουμε αντηλιακό στα πόδια, τα χέρια, το μπούστο και το πρόσωπο και θεωρούμε ότι είμαστε οκ. Τι γίνεται όμως με τα υπόλοιπα μέρη του σώματος; Σου υπενθυμίζουμε ότι κάποιες περιοχές όπως τα πτερύγια των αυτιών ή τα χείλη έχουν πολύ λεπτό δέρμα που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στην ηλιακή ακτινοβολία. Επίσης, τα μαλλιά σου έχουν ανάγκη από ένα σπρέι ή έλαιο με δείκτη SPF. Τέλος, μην παραλείπεις σημεία που “καίγονται” εύκολα, όπως τα πέλματα. Δες εδώ κι άλλα λάθη που μπορεί να κάνεις με το αντηλιακό. 

Χρησιμοποιείς after sun μόνο όταν έχεις “καεί” από τον ήλιο

Το ότι το δέρμα σου δεν “φωνάζει” για βοήθεια δεν σημαίνει ότι δεν έχει ανάγκη από ενυδάτωση και φροντίδα μετά τον ήλιο. Εξάλλου, και μόνο το γεγονός ότι μαυρίζεις σημαίνει ότι προκαλούνται βλάβες από την ηλιακή ακτινοβολία στην επιδερμίδα σου. Ακόμα κι αν δεν έχεις κοκκινίλες ή ερεθισμούς, λοιπόν, πρέπει να απλώνεις σε όλο το σώμα ένα προϊόν after sun μετά από μια μέρα στην παραλία. Χωρίς συνεχή ενυδάτωση, δεν θα διατηρήσεις το δέρμα σου υγιές και ελαστικό.

Ξυρίζεις τα πόδια σου λίγο πριν πας στη θάλασσα

Όταν το ξυραφάκι περνάει πάνω από την επιδερμίδα, εκτός από τις τρίχες παρασύρει κι ένα μέρος της υδρολιπιδικής μεμβράνης που την προστατεύει από τις εξωτερικές επιθέσεις. Έτσι, το αλάτι, η άμμος και ο ήλιος είναι πιο πιθανό να βλάψουν το δέρμα σου. Το ιδανικό είναι να ακολουθήσεις μια μέθοδο αποτρίχωσης με μακροχρόνια αποτελέσματα πριν φύγεις για διακοπές.

madamefigaro.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook