Τελευταίο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας είναι μια 82χρονη – 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας

Ακόμη ένας θάνατος από τον νέο κορωνοϊό καταγράφηκε σήμερα στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 215. Την ίδια ώρα, ανησυχία προκαλεί η είδηση ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας νοσηλεύεται διασωληνωμένη μια 27χρονη γιατρός και ένας 58χρονος παιδίατρος, καθώς και το ότι σε οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν επτά θετικά κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τελευταίο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας είναι μια 82χρονη γυναίκα η οποία έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και ήταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Δύο γιατροί διασωληνωμένοι – H 27χρονη ειδικευόμενη επέστρεψε από διακοπές στη Χαλκιδική

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί στους επιστήμονες τόσο η έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, όσο και η αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών αλλά και η εξάπλωση του ιού στους νέους. Θλιβερή επιβεβαίωση των φόβων των ειδικών είναι η είδηση ότι μια 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, όπου εργάζεται.

Η κοπέλα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα κορωνοϊού κατά την επιστροφή της από διακοπές στη Χαλκιδική και διασωληνώθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 27χρονη ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και περιλαμβάνεται στα κρούσματα της ενδονοσοκομειακής συρροής στην περιοχή της Λάρισας που είχαν εντοπιστεί στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ότι το βράδυ της Τρίτης διασωληνώθηκε ακόμη ένας 58χρονος γιατρός, παιδίατρος στην ειδικότητα ο οποίος είχε μεταφερθεί απο το νοσοκομείο του Βόλου πριν δύο μέρες και έχει υποκείμενα νοσήμερα. 

Πρόκειται για το έκτο άτομο που πλέον νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.  Την προηγούμενη εβδομάδα, τέσσερις ειδικευόμενοι γιατροί βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (πρόκειται για αναισθησιολόγο, χειρουργό, δύο ΩΡΛ και μια φοιτήτρια). Σύμφωνα με πληροφορίες, διασωληνωμένος είναι επίσης και ένας γιατρός (ηλικίας άνω των 55 ετών) από τη Μαγνησία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Είναι ιδιώτης και έχει υποκείμενο νόσημα.

Αυξάνονται τα κρεβάτια ΜΕΘ για τον κορωνοϊό στο ΠΝ Λάρισας

Προσαρμογή στις αυξημένες ανάγκες που έχει επιφέρει η εκρηκτική άνοδο του αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού – και η συνεπαγόμενη άνοδο σε αριθμό νοσηλευομένων, όπως και διασωληνώσεων – αποφασίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Πλέον, σύμφωνα με το onlarissa.gr,  έχουν εξευρεθεί νέοι χώροι στο Νοσοκομείο, ώστε εκεί να λειτουργήσουν κρεβάτια ΜΕΘ για τον κορωνοϊό. Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας θα διαθέτει συνολικά 14 κλίνες ΜΕΘ.

Παράλληλα, γίνονται συνεχείς συσκέψεις ώστε ο μηχανισμός να είναι έτοιμος με στόχο να μπορέσει να διαχειριστεί τις αυξημένες απαιτήσεις τόσο στους θαλάμους αρνητικής πίεσης, όσο και στις ΜΕΘ.

Εντοπίστηκαν 7 θετικά κρούσματα σε οίκο ευγηρίας

Αγωνία επικρατεί στη Θεσσαλονίκη για οίκο ευγηρίας όπου εντοπίστηκαν επτά θετικά κρούσματα κορωνοϊού.

Πρόκειται για τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, εκεί όπου οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ηλικιωμένοι που νοσούν είναι ηλικίας 80 ως 92 ετών και πρόκειται για πέντε γυναίκες και δυο άνδρες.

Όλοι τους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο ίδρυμα βρίσκονται 100 άτομα, μαζί με τους εργαζόμενους. Όλοι έχουν δώσει δείγμα για τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων θα γίνουν γνωστά την Πέμπτη.

Σύψας: Μεγάλο ποσοστό των διασωληνωμένων δεν είναι ηλικιωμένοι – Έρχονται νέα μέτρα

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Νίκος Σύψας εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι οι εισαγωγές στις ΜΕΘ δεν αφορούν μόνο ηλικιωμένους.

«Ανησυχητικά είναι τα σημάδια κυρίως στην Αττική που διπλασιάστηκαν τα κρούσματα. Όπως επίσης είναι ανησυχητικό ένα μεγάλο ποσοστό διασωληνωμένων δεν είναι ηλικιωμένοι και δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα. Ελπίζουμε ότι τα μέτρα που έχουμε λάβει θα αρχίσουν να δείχνουν την επήρεια τους και να σταθεροποιηθεί η κατάσταση», είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Και συνέχισε: «Η κινητικότητα πληθυσμού σχετίζεται με την έξαρση της επιδημίας σχετίζεται με αυτό. Τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση είναι αρκετά και ενδεχομένως να γίνουν λίγο πιο αυστηρά εν όψει Δεκαπενταύγουστου. Το θέμα δεν είναι όμως να παίρνουμε καινούργια μέτρα, αλλά να τηρούνται τα υπάρχοντα. Και αυτό δεν γίνεται. Δεν τηρούνται τα μέτρα και οι αποστάσεις, υπάρχει χαλαρότητα, συνωστισμός. Ίσως στο τέλος της εβδομάδας πάμε σε νέα μέτρα αν συνεχιστεί η άνοδος των κρουσμάτων. Δεν έχουμε άλλη επιλογή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook