Κινείται με ταχύτητα 4 κόμβων

Εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας έχει βγει το ερευνητικό τουρκικό σκάφος Oruc Reis.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ κατά τις 19:20 το Oruc Reis εξήλθε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα και κινείται εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται ακόμα στα όρια της παράνομης NAVTEX κρατώντας βορειοανατολική πορεία με ταχύτητα 4 κόμβων και συνοδευόμενο από μικρό τουρκικό στόλο.

Oruc Reis: Η Αθήνα συνεχίζει τη διπλωματική της αντεπίθεση απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα

Μετά τις χθεσινές συνομιλίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, καθώς και του Νίκου Δένδια με τους υπουργούς Εξωτερικών της Γερμανίας, της Κύπρου και του Μπαχρέιν, δρομολογήθηκε και ορίστηκε για την Παρασκευή 14 Αυγούστου, στη Βιέννη, συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο.

Η άμεση ανταπόκριση της αμερικανικής πλευράς στο αίτημα της Ελλάδας, μόλις μια ημέρα μετά τη σαφή τοποθέτηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είναι ενδεικτική της εδραιωμένης αντίληψης εταίρων και συμμάχων για την τουρκική παραβατικότητα, επισημαίνουν διπλωματικές πηγές.

Αντίληψη, όπως σημειώνουν, η οποία αντικατοπτρίζεται και στην ξεκάθαρη ανακοίνωση που εξέδωσε η ισραηλινή διπλωματία σήμερα το πρωί, σύμφωνα με την οποία εκφράζεται πλήρης αλληλεγγύη στην Ελλάδα για τις θαλάσσιες ζώνες της και το δικαίωμά της να οριοθετεί την ΑΟΖ της. Οι στενές σχέσεις με το Ισραήλ αναπτύσσονται διαρκώς και έχει καλλιεργηθεί μια σημαντική συναντίληψη για τα θέματα της περιοχής μας, τονίζουν και υπενθυμίζουν δε και τη συνεργασία στο πλαίσιο του σχήματος 3+1 με τις ΗΠΑ και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook