Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από τις 18 Ιουλίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 με τη συμμετοχή μιας σειράς πολιτιστικών οργανισμών.

  • σε 43 περιφερειακές ενότητες
  • 71 παραγωγές
  • 270 εκδηλώσεις θεάτρου, μουσικής, χορού και εικαστικών
  • σε 122 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Στο πλαίσιο αυτό, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων υποδέχεται στον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας στα Μεγάλα Χωράφια μια παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, για δυο απογεύματα γεμάτα με μουσική στις 25 και 26 Αυγούστου 2020 | ώρα 19:00.

Πιο συγκεκριμένα:

Η Εθνική Λυρική Σκηνή γιορτάζοντας τη συμπλήρωση 95 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη (1925), διοργανώνει σειρά συναυλιών προς τιμήν του. Θα παρουσιαστούν εμβληματικά τραγούδια του που «σημάδεψαν» τον ελληνισμό για περισσότερο από μισό αιώνα, λυρικές και επικές αναφορές από τους κύκλους τραγουδιών του σε συνεργασία με τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, «ψηφίδες» από τις παγκοσμίου φήμης κινηματογραφικές επιτυχίες αλλά και τα μεγαλειώδη λαϊκά του έργα. Έργα που άφησαν ανεξίτηλα τα «δακτυλικά» τους αποτυπώματα, τόσο στη διεθνή μουσική δημιουργία, όσο και στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Οι τέσσερις χαρισματικοί, καταξιωμένοι και αναγνωρισμένοι για την καλλιτεχνική τους προσφορά ερμηνευτές, Ρίτα Αντωνοπούλου, Θοδωρής Βουτσικάκης, Ζαχαρίας Καρούνης και Μπέττυ Χαρλαύτη, επικυρώνουν με τον καλύτερο τρόπο τη διαχρονικότητα των μηνυμάτων της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη, μεταλαμπαδεύοντας το βαθύτερο νόημά τους στις νεότερες γενιές. Μαζί τους στο πιάνο, ο ενορχηστρωτής και υπεύθυνος της Μουσικής Βιβλιοθήκης και του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιάννης Μπελώνης, στενός συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη για περισσότερο από μια δεκαετία.

Μια ξεχωριστή επετειακή συναυλία για τα 95α γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη, με όλους τους ερμηνευτές, πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουλίου.

Το κοινό, ωστόσο, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει σε δύο μοναδικές μουσικές βραδιές στον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας το Δ΄ πρόγραμμα του ρεσιτάλ με έργα του Μίκη Θεοδωράκη, όπως προγραμματίστηκε από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο πλαίσιο σειράς συναυλιών προς τιμήν του μεγάλου συνθέτη.

Τραγούδι | Ρίτα Αντωνοπούλου
Πιάνο | Γιάννης Μπελώνης
Κρουστά |  Στέφανος Θεοδωράκης

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Μοναδικό αντίτιμο αποτελεί το εισιτήριο για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας στα Μεγάλα Χωράφια Χανίων.

Η προκράτηση θέσης (μέχρι τέσσερα άτομα) είναι υποχρεωτική μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα digitalculture.gov.gr, ακολουθώντας τους παρακάτω υπερσυνδέσμους:

25 Αυγούστου 2020
26 Αυγούστου 2020

Η προσέλευση του κοινού στον αρχαιολογικό χώρο και για τις δύο εκδηλώσεις θα ξεκινήσει στις 18:15

Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας του αρχαιολογικού χώρου.

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδο και μέχρι την τοποθέτησή του στη θέση, καθώς και κατά την έξοδο από τον αρχαιολογικό χώρο, είναι υποχρεωτική.

Αρχαιολογικός χώρος Απτέρας

25 & 26 Αυγούστου 2020 | ώρα έναρξης 19:00

Ώρα προσέλευσης στον αρχαιολογικό χώρο |  18:15

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook