Καλύβες Αποκορώνου στο λιμανάκι 13/8 και ώρα 7μμ.

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ διοργανώνουν και φέτος τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ με τα γνωστά υλικά, την εθελοντική σχεδιασμένη δουλειά, το μεράκι, την δημιουργικότητα, την συντροφικότητα, χωρίς χορηγούς και επιχειρηματίες, με την δύναμη που δίνει η οργανωμένη δουλειά των μελών και φίλων της ΚΝΕ που έχει καθιερώσει το φεστιβάλ κορυφαίο πολιτικό και πολιτιστικό θεσμό σε όλη τη χώρα, αλλά και στα Χανιά.

Την δύναμη και την αισιοδοξία την αντλούμε από το σκοπό μας, την πάλη μας για να ανατραπεί το σημερινό άδικο, εκμεταλλευτικό σύστημα που προκαλεί ασφυξία όπως χαρακτηριστικά αποτυπώθηκε στο «capitalism means I cant breathe» σε όλο τον κόσμο, παλεύοντας για την νέα κοινωνία, που είναι ρεαλιστικό σήμερα το 21ο αιώνα να μπορούμε να ζούμε, το Σοσιαλισμό, χωρίς ασφυξία για την ζωή και τα όνειρά μας, βάζοντας τέλος στον φαύλο κύκλο των κρίσεων, της ανεργίας, των πολέμων, της προσφυγιάς, της ζωής στα όρια που κάθε φορά βάζει το σύστημα.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ όλο το προηγούμενο διάστημα μπήκαν μπροστά ώστε ο λαός και η νεολαία να μείνουν «δυνατοί» στην περίοδο της πανδημίας, για να μπορούμε να δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια σε κυβερνήσεις, ΕΕ και αστικά κόμματα που έχουν δώσει δείγματα γραφής, βάζοντας την υγεία του λαού στη λογική «κόστους – οφέλους». Με όλες τους τις δυνάμεις οργανώνουν την πάλη για να μην πληρώσει ο λαός ξανά την καπιταλιστική κρίση. Όλοι όσοι ήθελαν το λαό να μείνει «σιωπηλός» στην περίοδο της καραντίνας και επέρριπταν τα πάντα στην αναγκαία, προφανώς, «ατομική ευθύνη» είναι αυτοί που συμφωνούν με την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι είναι μειωμένος ο κίνδυνος διασποράς του ιού στους χώρους δουλειάς, που έκαναν τα υγειονομικά πρωτόκολλα κουρελόχαρτο για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των μεγάλων ομίλων σε Μεταφορές και Τουρισμό.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν αποδείξει την υπεύθυνη στάση τους, την ικανότητά τους οργανωμένα και συλλογικά να μπαίνουν μπροστά, ώστε να δυναμώνει η αγωνιστική διεκδίκηση και να τηρούνται ταυτόχρονα όλα τα μέτρα προστασίας. Γι’ αυτό φέτος, σε όλα τα Φεστιβάλ, θα παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για να προστατευτεί η υγεία του κάθε επισκέπτη.
Η Προφεστιβαλική εκδήλωση στον Αποκόρωνα θα περιλαμβάνει

Ομιλία από τον Θωμά Μπέτσιο στέλεχος της ΚΝΕ
Προβολή βίντεο της ΚΝΕ για την Καπιταλιστική Οικονομική κρίση

Λόγω πένθους δε θα πραγματοποιηθεί κρητικό γλέντι και θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ για τη Γυάρο.
 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook