Το Πανελλήνιο Σωματείο Πληρωμάτων Ασθενοφόρων καταγγέλλει, με ανακοίνωση του, πως ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρουν πολλά περιστατικά χωρίς να υπάρχει γιατρός μέσα στα οχήματα.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο τονίζει μεταξύ των άλλων πως ο κανονισμός απαγορεύει την μεταφορά περιστατικών δίχως να υπάρχει γιατρός μέσα στα ασθενοφόρα και τονίζει μεταξύ των άλλων ότι: «Εκτός της επικινδυνότητας που εμπεριέχει το όλο εγχείρημα του ασυνόδευτου περιστατικού με τις γνωστές σε όλους συνέπειες που ενδεχομένως μπορούν να προκύψουν, αποτελεί και αντισυναδελφική συμπεριφορά», 

Αναλυτικά η ανακοίνωση-καταγγελία:

«Παρ'όλες τις προσπάθειες μας (Πανελλήνιου Σωματείο Πληρωμάτων Ασθενοφόρων ΣΩ.Π.Α.-Π.Ε.Δ.Υ.) και της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ το τροπάριο συνεχίζει σε βάρος των Πληρωμάτων Ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας και με όλες τις συνέπειες που προκύπτουν και για τους πάσχοντες.

Το να κρίνει ένας ιατρός ότι το περιστατικό μπορεί να μεταφερθεί ασυνόδευτο (από ιατρό) αυτό είναι στην αποκλειστική κρίση του όπως και η ευθύνη του περιστατικού και αυτό δεν το κρίνουμε.

Το να το στέλνει ασυνόδευτο αυτό αποτελεί παράβαση της σχετικής εντολής του Υπουργείου που ρητά αναφέρει ότι εάν δεν χρίζει συνοδεία ιατρού τότε πρέπει να συνοδεύεται από επαγγελματία υγείας.

Εμείς λέμε ότι εκτός της επικινδυνότητας που εμπεριέχει το όλο εγχείρημα του ασυνόδευτου περιστατικού με τις γνωστές σε όλους συνέπειες που ενδεχομένως μπορούν να προκύψουν αποτελεί και αντισυναδελφική συμπεριφορά.

Το σωματείο μας ΣΩ.Π.Α.-Π.Ε.Δ.Υ. μετά από σχετικές καταγγελίες συναδέλφων θα προβεί άμεσα στα ενδεδειγμένα στην Διοίκηση και στο Υπουργείο».