Παρά την ματαίωση των πανηγυριών και την μείωση των τουριστών, αναμένεται αυξημένη κίνηση τον Δεκαπενταύγουστο

Από σήμερα ξεκίνησαν τα μπλόκα σε επίκαιρα σημεία του οδικού δικτύου από αστυνομικούς της Τροχαίας, ενώ οι έλεγχοι θα αυξηθούν κατακόρυφα από την Παρασκευή με κορύφωση το βράδυ της Κυριακής.

Όπως επεσήμανε ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Χανίων Ιωάννης Βλαχάκης, ¨καθόλη την διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου θα γίνονται συνεχείς έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της πόλης των Χανίων και στην εθνική οδό.

Σε πολλά σημεία και ειδικά εκεί που υπάρχουν περισσότεροι κίνδυνοι, θα υπάρχουν συνεργεία ελέγχων για την πρόληψη επικίνδυνων παραβάσεων, για την μη χρήση ζώνης και κράνους, για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, αντικανονικό προσπέρασμα και υπερβολική ταχύτητα. 

Επίσης καθόλη την διάρκεια του 24ωρου θα υπάρχουν συνεργεία ελέγχων για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Να σημειωθεί πως ειδικά φέτος, η για πρώτη φορά απαγόρευση της διοργάνωσης πανηγυριών και άλλων εκδηλώσεων σε συνδυασμό με την διακοπή της λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης τα μεσάνυχτα, ίσως βοηθήσει στο να υπάρξουν λιγότερα τροχαία ατυχήματα, αφού θα μειωθούν και εκείνοι που πιάνουν το τιμόνι έχοντας καταναλώσει υπερβολικό αλκοόλ.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook