Το «Rage» θα κυκλοφορήσει στις 15 Σεπτεμβρίου

Ο διάσημος αμερικανός ερευνητής δημοσιογράφος Μπομπ Γούντγουορντ, που έχει κερδίσει δύο φορές το βραβείο Πούλιτζερ, ετοιμάζεται να εκδώσει στις 15 Σεπτεμβρίου βιβλίο για τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τη σχέση του με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Γούντγουορντ είναι γνωστός για τις αποκαλύψεις του στην υπόθεση Γουότεργκεϊτ, η οποία προκάλεσε το 1974 την παραίτηση του προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον.

Η σχέση ανάμεσα στους δύο άνδρες βρέθηκε στην καρδιά της διπλωματίας ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Πιονγκγιάνγκ και κυμάνθηκε από ύβρεις και απειλές πολέμου έως μια δήλωση έρωτα εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ.

Για το νέο βιβλίο ο Γούντγουορντ προμηθεύτηκε τις 25 επιστολές που αντάλλαξαν μεταξύ τους οι δύο ηγέτες και οι οποίες «δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ποτέ ως τώρα», σύμφωνα με τον αμερικανικό εκδοτικό οίκο Simon & Schuster.

Στις επιστολές τους «ο Κιμ περιγράφει τη σχέση ανάμεσα στους δύο ηγέτες ως αντάξια μιας “ταινία φαντασίας”» όπως αναφέρει ο εκδοτικός οίκος στη σελίδα του Amazon.

Το βιβλίο, ο τίτλος του οποίου είναι «Rage» (Οργή) είναι μια συνέχεια του «Φόβος, ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο» που εκδόθηκε το 2018.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχουν συναντηθεί τρεις φορές, η πρώτη σε μια ιστορική σύνοδο κορυφής τον Ιούνιο 2018 στη Σιγκαπούρη.

Εντούτοις οι διαπραγματεύσεις για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας δεν προχώρησαν και βρίσκονται μάλιστα σε νεκρό σημείο μετά το φιάσκο της δεύτερης συνάντησης κορυφής των δύο ηγετών τον Φεβρουάριο 2019 στο Ανόι αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP.

Αυτό δεν εμπόδισε ωστόσο τον αμερικανό πρόεδρο να εγκωμιάζει τακτικά τις σχέσεις του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, φθάνοντας μέχρι να πει πως οι δυο τους «ερωτεύθηκαν».

«Μου έγραψε ωραίες επιστολές, είναι υπέροχες επιστολές. Ερωτευθήκαμε», είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο 2018 ο αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook