Από την Κυριακή έχουν τραυματιστεί 103 αστυνομικοί 

Συνεχίζονται οι αναταραχές στη Λευκορωσία την τέταρτη ημέρα των διαδηλώσεων κατά της επανεκλογής του προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο, που προκάλεσαν το θάνατο δύο διαδηλωτών και τη σύλληψη 6.700 (από την Κυριακή 03.08).

Μόλις χθες η Αστυνομία συνέλαβε 700 άτομα.

«Οι ταραχές στη χώρα έχασαν τον μαζικό τους χαρακτήρα» εκτιμά σήμερα η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, στην ανακοίνωσή της στον λογαριασμό της στο Telegram, «αλλά το επίπεδο της επιθετικότητας απέναντι στις δυνάμεις της τάξης παραμένει υψηλό».

Το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει επίσης στην ανακοίνωσή του ότι 103 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί από την Κυριακή ,28 από τους οποίους νοσηλεύονται.

Δεν διευκρινίζει ωστόσο αν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των διαδηλωτών, εναντίον των οποίων έχει γίνει μεγάλη χρήση σφαιρών καλυμμένων με καουτσούκ, γκλομπ και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προγραμματίζουν για σήμερα οι διαδηλωτές, για να καταγγείλουν τη νίκη, προϊόν νοθείας, σύμφωνα με τους ίδιους, του ισχυρού άνδρα της Λευκορωσίας, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 26 χρόνια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook