Για την πορεία των διαδικασιών ενημέρωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ, Άρης Παπαδογιάννης, τα μέλη της Κίνησης Κατοίκων Ακρωτηρίου

Συνάντηση με τα Μέλη της «Κίνησης Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών», είχαν την Πέμπτη 13/08/2020, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κ. Άρης Παπαδογιάννης και ο Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του Ο.Α.Κ.. κ. Γιώργος Αγαπάκης.

Σκοπός της συνάντησης, ήταν να γίνει συζήτηση και ενημέρωση για την εξέλιξη και την πορεία της μελέτης, που αφορά το έργο του δρόμου που διέρχεται έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Από την πλευρά του Ο.Α.Κ. έγινε μια αναλυτική περιγραφή, του συνολικού φάσματος της απαραίτητης διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και των σταδίων που ακολουθούνται έως και την δημοπράτηση του έργου, η οποία τοποθετήθηκε, στο Γ’ τρίμηνο του 2021 με προϋπολογισμό 3 εκ. ευρώ.

Στην διάρκεια της συνάντησης έγινε γνωστό ότι έχει εκπονηθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η οποία έχει ελεγχθεί από πιστοποιημένο σύμβουλο  οδικής ασφάλειας και βρίσκεται ήδη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, προκειμένου στην συνέχεια – με την σύμφωνη γνώμη των υπηρεσιών της –  να ξεκινήσει η διαδικασία της διαβούλευσης, από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης. Η γνωμοδότηση αυτής της Επιτροπής, θ’ ανοίξει τον δρόμο, για την έκδοση των Περιβαλλοντικών Όρων του έργου, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ακολούθως ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, θα είναι έτοιμος για την έκδοση της οριστικής μελέτης.

«Είναι ένα έργο που «καίει» την τοπική κοινωνία και παρά τις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες που επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις ν΄ ακολουθούμε, η υλοποίηση του σε κάθε περίπτωση, βρίσκεται στις βασικές μας προτεραιότητες. Το ενδιαφέρον του Ο.Α.Κ. είναι δεδομένο και από πλευράς μας, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να προλάβουμε τις ημερομηνίες. Σκοπός μας είναι οι μελέτες – σε όλο τους το φάσμα-  να ολοκληρωθούν έγκαιρα, το έργο να ενταχθεί στις Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις (ήδη έχει γίνει σχετική πρόταση για χρηματοδότηση του από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και σε συνεργασία με την Π.Ε. Χανίων,  να δημοπρατηθεί στο χρόνο που θέσαμε ως στόχο» δήλωσε από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης    

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook