Την πρώτη τους κοινή εμφάνιση έκαναν ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις μετά την επιλογή της ως υποψήφιας αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Το δίδυμο των υποψηφίων του Δημοκρατικού κόμματος κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι αφήνει πίσω 

Με μάσκες προστασίας και χωρίς κοινό, λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, έκανε την πρώτη του κοινή εμφάνιση το δίδυμο των υποψηφίων των Δημοκρατικών για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Είμαι έτοιμη να πιάσω δουλειά» ήταν τα πρώτα λόγια της Κάμαλα Χάρις όταν ανέβηκε στο βήμα. Μαζί με τον Μπάιντεν κατηγόρησαν τον Ντόναλντ Τραμπ ότι αφήνει πίσω του μια «κουρελιασμένη χώρα».

«Στις 3 Νοεμβρίου χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο από νίκη. Χρειαζόμαστε μια εντολή που θα αποδεικνύει ότι η περασμένη τετραετία δεν εκπροσωπεί αυτό που είμαστε και αυτό που θέλουμε να είμαστε»

Το πώς θα ψηφίσουμε αυτό το Νοέμβριο θα καθορίσει το μέλλον της Αμερικής για πολλά χρόνια, είπε και ο Μπάιντεν και παρουσίασε την Αφροαμερικανή γερουσιαστή ως την καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει για τη θέση της αντιπροέδρου του.

«Τα μικρά κοριτσάκια, ειδικά τα μελαψά, που τόσο συχνά υποτιμούνται στις κοινότητες τους, σήμερα ίσως βλέπουν για πρώτη φορά τους εαυτούς τους διαφορετικά: ως πιθανές υποψήφιες πρόεδροι και αντιπρόεδροι»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν άργησε να αντιδράσει. «Την παρακολουθούσα. Έβλεπα τα ποσοστά της στις δημοσκοπήσεις να πέφτουν μπαμ, μπαμ, μπαμ, σχεδόν στο απόλυτο τίποτα».

Οι προσπάθειες του Αμερικανού προέδρου να αποδομήσει την εικόνα της Χάρις μάλλον δεν θα αποδώσουν. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η γερουσιαστής είναι περισσότερο δημοφιλής ανάμεσα στους Ρεπουμπλικανούς ψηφοφόρους από τον Τζο Μπάιντεν.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook