Στον χάρτη αποτυπώνεται πώς κινήθηκαν τα ελληνικά και γαλλικά πολεμικα πλοία μέσα στον χώρο που έχει δέσμευσει παρανόμως η Τουρκία για την πλεύση του Oruc Reis

Τον χάρτη της κοινής ελληνογαλλικής άσκησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, στη θαλάσσια περιοχή ης Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής την οποία έχει δεσμεύσει με παράνομη NAVTEX η Τουρκία για διεξαγωγή ερευνών παρουσιάζει το protothema.gr.

Στον χάρτη φαίνεται πώς κινήθηκαν τα ελληνικά και γαλλικά πολεμικά πλοία αλλά και πώς πέταξαν τα ελληνικά ελικόπτερα και τα δύο γαλλικά Raphale που συμμετείχαν στην άσκηση.

Δείτε τον χάρτη:

H άσκηση αποτελεί μια άμεση και ηχηρή απάντηση από την Γαλλία στην τουρκική προκλητικότητα που ακολούθησε λίγες ώρες μετά την επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, στέλνοντας ακόμα ένα βήμα αποφασιστικότητας απέναντι στις επιδιώξεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στην άσκηση συμμετείχαν οι Φρεγάτες (Φ/Γ) «ΣΠΕΤΣΑΙ», «ΑΙΓΑΙΟΝ», «ΛΗΜΝΟΣ», «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ» και Γαλλική ομάδα πλοίων (Task Force) αποτελούμενη από το Γαλλικό Ελικοπτεροφόρο FS «TONNERRE» και τη Φρεγάτα FS «LA FAYETTE».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook