Τo Chaniartoon – International Comic & Animation Festival, προχωράει σε μια σειρά πρωτοποριακών δράσεων, στη προσπάθειά του να στηρίξει τους καλλιτέχνες του χώρου.

Το φετινό Artist Alley, λόγω κατάστασης είναι αδύνατον να γίνει. Έτσι το Chaniartoon προχωράει στις ακόλουθες δράσεις, εκμεταλλευόμενο τις πλέον σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες:

1. Digital Artist Alley: Ψηφιακή εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας για Virtual Reality μάσκα εικονικής πραγματικότητας ή για υπολογιστή. Ο χρήστης θα μπορεί να επισκεφθεί ψηφιακά τον χώρο του Artist Alley, να δει τα έργα των καλλιτεχνών καθώς και βίντεο τους.

2. Web Artist Alley: Το Artist Alley, θα φιλοξενηθεί στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ, σε ειδική κατηγορία όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να δει τις πληροφορίες του κάθε καλλιτέχνη, καθώς και ενδεικτικά δείγματα από τα έργα του.

3. Livestreaming Παρουσιάσεις: Οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν σε livestraming τα comic τους ή κάποιο μέρος της δουλειάς τους

4. Augmented Reality Exhibition: H φετινή έκθεση, θα είναι προσβάσιμη μέσω της εφαρμογής του φεστιβάλ για κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ. Ο θεατής θα μπορεί να δει το σύνολο της έκθεσης μέσω της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας, κάνοντας την βόλτα του στο παλιό λιμάνι των Χανίων. Μια υπαίθρια ψηφιακή έκθεση για πρώτη φορά στο παλιό λιμάνι! 

Οι καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις παραπάνω δράσεις, καλούνται να συμπληρώσουν μέχρι 31 Αυγούστου την σχετική φόρμα στην ιστοσελίδα http://www.chaniartoonfest.gr/index.php/el/artist-alley

Το κόστος είναι δωρεάν για όλους τους καλλιτέχνες, σε μια προσπάθεια να δείξουν την δουλειά τους, την δύσκολη αυτή περίοδο.

Το πρώτο Digital Artist Alley, έρχεται στην Ελλάδα και στα Χανιά από το Chaniartoon, που για μια ακόμα φορά καινοτομεί τεχνολογικά και βρίσκεται πλάι στους καλλιτέχνες.

Το Chaniartoon – International Comic & Animation Festival, θα πραγματοποιηθεί 11 με 20 Σεπτέμβρη 2020 στα Χανιά. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και της ASIFA HELLAS. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χανίων και η Κεππεδηχ ΚΑΜ. Φέτος το φεστιβάλ στηρίζει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook