Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από όλο το νησί βρίσκονται αντιμέτωπες με τα μέτωπα της πυρκαγιάς που μαίνεται από χθες στο Σέλινο.

Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε αρκετές εστίες στην περιοχή της Σκλαβοπούλας, κάτι που οδήγησε το βράδυ στην απόφαση να εκκενωθεί το χωριό. Νωρίτερα, είχε αποφασιστεί η εκκένωση και του Κεδρόδασους από τους παραθεριστές.

Η φωτιά έχει κάψει μεγάλη έκταση χορτολιβαδικής και καλλιεργήσιμης έκτασης. 

Οι άνεμοι που έπνεαν συνεχώς από διαφορετικές διευθύνσεις άλλαζε την κατεύθυνση των πύρινων μετώπων ενώ οι δυνατές ριπές των βόρειων – βορειοανατολικών ανέμων έφταναν μέχρι και τα 8 μποφόρ ευνοώντας την εξάπλωση της φωτιάς.

Στη μάχη της κατάσβεσης επιχειρούν πυροσβέστες από πυροσβεστικούς σταθμούς των Χανίων, Καντάνου, Κισάμου αλλά και από το υπόλοιπο νησί καθώς και το πεζοπόρο τμήμα Αιγαίου. Συνολικά ενεργούν 117 πυροσβέστες με 54 οχήματα, δύο Ε/Π και δύο Α/Φ. Στο έργο συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Επιπλέον, πραγματοποίησαν ρίψεις νερού καθόλη τη διαρκεια της ημέρας και μέχρι τη δύση του ηλίου, 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα καθώς και 2 καναντέρ, τα οποία σταμάτησαν τις ρίψεις με τη δύση του ηλίου. Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook