Επίθεση από ένα αδέσποτο σκυλί δέχτηκε ένα μικρό αγοράκι 6 χρόνων στο κεντρικό και τουριστικό πεζόδρομο της πόλης των Χανίων, τη Χάληδων.

Σύμφωνα με καταγγελία, το περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα περίπου στις 16.30 όταν το αγοράκι που το 6χρονο αγοράκι μαζί με τους γονείς του που είναι τουρίστες, δέχτηκε επίθεση από το αδέσποτο σκυλί, με αποτέλεσμα το ζώο να του κόψει το αφτί.

Αμέσως οι γονείς και κόσμος που βρισκόταν στο σημείο, απομάκρυναν τον σκύλο από το παιδί, στο οποίο παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, αυτό δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό στη Χάληδων με τα συγκεκριμένα αδέσποτα. Είναι περίπου 4 αδέσποτα που κυκλοφορούν εκεί, όμως το ένα από αυτά είναι πιο επιθετικό και άγριο. Αυτό ήταν που επιτέθηκε και στο αγοράκι. Το ζώο έχει και άλλες φορές βγάλει επιθετικότητα, προκαλώντας προβλήματα.

Το κακό έχει παραγίνει και ο δήμος Χανίων σύμφωνα με καταστηματάρχες απουσιάζει. Έχουν γίνει επανειλλημμένα αναφορές στον δήμο για το πρόβλημα ζητώντας να παρέμβει και να αντιμετωπίσει το θέμα, όμως δεν έχει γίνει τίποτα, σε έναν δρόμο μάλιστα, τόσο κεντρικό και τουριστικό όπως η Χάληδων. Βάσει νόμου ο Δήμος είναι υπεύθυνος για την περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Τώρα που τραυματίστηκε παιδάκι θα κάνει κάτι τελικά; 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook