Στα κάγκελα ο κόσμος που προσπαθεί να κάνει μεταβίβαση ή να εκδώσει άδεια οδήγησης και κυκλοφορίας

Τις τελευταίες εβδομάδες το online πληροφοριακό σύστημα αδειών οδήγησης και αδειών κυκλοφορίας καθώς και μεταβιβάσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τελεί υπό κατάρρευση!

Και αυτό γιατί παρουσιάζει συνεχή προβλήματα που έχουν ως αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται οι πολίτες που θέλουν να εκδώσουν άδεια οδήγησης και κυκλοφορίας ή επιθυμούν να κάνουν κάποια μεταβίβαση οχήματος.

Μάλιστα, το σύστημα φαίνεται ότι τις προηγούμενες μέρες άνοιγε περιοδικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνίας στα Χανιά, την προηγούμενη εβδομάδα το σύστημα ήταν ανενεργό για 2 μέρες, ενώ αυτή την εβδομάδα έμεινε κλειστό 4 ημέρες, με τους υπαλλήλους να αδυνατούν να κάνουν τη δουλειά τους.

Δυστυχώς, το πρόβλημα αναμένεται να συνεχιστεί και να ενταθεί.

Για το πρόβλημα εξέδωσε ανακοίνωση η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κρήτης στην οποία ενημερώνει τους πολίτες, ότι δεν είναι δυνατή η εξυπηρέτηση τους με τις υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών στις 4 Περιφερειακές Ενότητες του νησιού, και συγκεκριμένα για θέματα που αφορούν άδειες οδήγησης και άδειες κυκλοφορίας. Το πρόβλημα, που είναι πανελλαδικό, έχει παρουσιαστεί  στο online πληροφοριακό σύστημα καταχωρήσεων αδειών οδήγησης και αδειών κυκλοφορίας (G–link) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όπου υπάρχει σοβαρή βλάβη. 

Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρεται ότι ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης βρίσκεται σε επικοινωνία με το Υπουργείο  Υποδομών και Μεταφορών, που είναι στην αρμοδιότητα του η λειτουργία του συστήματος, για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος, προκειμένου να ξεκινήσει και πάλι η εξυπηρέτηση των πολιτών. 

Τι αναφέρει το Υπουργείο

Το υπουργείο επικαλείται πτώση του κεντρικού ηλεκτρονικού συστήματος και σύμφωνα με ανακοίνωσή του, από την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020 και για ένα μήνα, θέση άδειας κυκλοφορίας για τα καινούργια επιβατικά, μοτοσικλέτες και φορτηγά οχήματα, μεικτού βάρους μέχρι 3500 χιλ., θα έχει το Πιστοποιητικό Ταξινόμησης στο οποίο θα αναγράφεται και ο αριθμός κυκλοφορίας. Ήδη έχουν ενημερωθεί για την ρύθμιση αυτή οι αρμόδιες αστυνομικές και λιμενικές αρχές, καθώς και οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις μεταβίβασης ενάριθμων οχημάτων, οι παλιές άδειες κυκλοφορίας ισχύουν για ένα μήνα και επομένως η κυκλοφορία των οχημάτων αυτών με την παλιά άδεια κυκλοφορίας είναι νόμιμη.

Οι λοιπές πράξεις που συνδέονται άμεσα με τη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος, όπως αναθεωρήσεις, εκδόσεις αντιγράφων αδειών οδήγησης λόγω κλοπής ή απώλειας εξακολουθούν να διενεργούνται κανονικά. Το αποδεικτικό κατάθεσης των δικαιολογητικών για κάθε πράξη αποτελεί νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο για την κυκλοφορία των οδηγών. Επίσης, είναι δυνατή η έκδοση προσωρινών αδειών οδήγησης για τους οδηγούς που είχαν καταθέσει δικαιολογητικά μέχρι 11/8/2020. Οι λοιπές υπηρεσίες που δεν έχουν άμεση σχέση με την λειτουργία του ηλεκτρονικού Συστήματος (επιστροφή αδειών κυκλοφορίας λόγω άρσης της ακινησίας), εκτελούνται κανονικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook