Μία ακόμη κορυφή κατέκτησε ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων, “σφραγίζοντας” την κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος τεχνικής κολύμβησης!

Επειτα από τους πανελλήνιους τίτλους σε υδατοσφαίριση (παίδες), κανόε καγιάκ σπριντ και SUP ήρθε η σειρά για τα χαμόγελα από πλευράς της ομάδας τεχνικής κολύμβησης.

Επειτα από την ολοκλήρωση των αγώνων στο κολυμβητήριο Χανίων οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ηλία Καλαμαρίδη έφεραν στην 1η θέση τον ΝΟΧ με 879,5 βαθμούς στη συνολική βαθμολογία, με μεγάλη διαφορά από τον 2ο Γλαύκο (786,5) και τον 3ο Κ.Ο. Καλαμαριάς (469,0).

Στα αγόρια ο ΝΟΧ ήταν 2ος με 435,0 βαθμούς, με 1ο τον Γλαύκο (437,5), ενώ στα κορίτσια ήταν 1ος με 444,5 βαθμούς, έναντι 349,0 του Γλαύκου.

Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓΟΡΙΩΝ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

Ο ΝΟΧ στην ενημέρωσή του αναφέρει τα εξής:

Στα Χανιά και τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων επιστρέφει το πρωτάθλημα Ελλάδος στο άθλημα της τεχνικής κολύμβησης!

Η ομάδα του Ηλία Καλαμαρίδη μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις που πραγματοποίησαν οι αθλητές και αθλήτριες της στο κολυμβητήριο Χανίων, αλλά και την ενοποίηση που πραγματοποιήθηκε συνολικά στα αποτελέσματα για όλες τις διοργανώσεις που διεξήχθησαν ανά την Ελλάδα προκύπτει να ανακηρύσσεται στην πρώτη θέση στη γενική βαθμολογία.

Ο Ναυτικός Ομιλος επιστρέφει έτσι μετά από μερικά χρόνια σε μια γνώριμη γι’ αυτόν θέση, παρότι ωστόσο παρέμενε σταθερά κοντά στην κορυφή. Η πρώτη θέση στη γενική κατάταξη αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για τη δουλειά που διαχρονικά γίνεται στο τμήμα τεχνικής κολύμβησης και στο κολυμβητήριο Χανίων υπό τις οδηγίες του Ηλία Καλαμαρίδη και των συνεργατών του, πέραν του σημαντικού επίσης γεγονότος, ότι ένα σωματείο από την περιφέρεια καταφέρνει και ξεχωρίζει έναντι σωματείων από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στη δεύτερη θέση άλλωστε αναδείχτηκε ο Κ.Ο. «Γλαύκος» Περιστερίου και στην 3η, ο Κ.Ο. Καλαμαριάς.

ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΛΙΝΙΑΝΟ

Πέραν της ανάδειξης του Ναυτικού Ομίλου στην πρώτη θέση των σωματείων σε όλη την Ελλάδα, το επίσης πολύ σημαντικό γεγονός δεν είναι άλλο από την επίτευξη των ορίων Εθνικής ομάδας από τρεις νεαρούς αθλητές, που θα εκπροσωπήσουν έτσι την χώρα μας στο Λινιάνο της Ιταλίας στις αρχές Οκτωβρίου για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων. Πρόκειται για τους Ανδρέα Κελαϊδή, Ιάσωνα Χίνο και Χριστιάνα Σκυλουράκη. Επίσης, στο Λινιάνο, αλλά για το πανευρωπαϊκό ανδρών-γυναικών, θα δώσει το παρών και ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Αντώνης Τσουρουνάκης, έχοντας σημειώσει τις καλύτερες επιδόσεις πανελληνίως σε όλες τις κατηγορίες στα αγωνίσματα 200 και 400μ. επιφάνεια.

Στις δηλώσεις του, ο «αρχιτέκτονας» όλης αυτής της επιτυχημένης δραστηριότητας, Ηλίας Καλαμαρίδης, τονίζει τα εξής:

«Το τμήμα τεχνικής κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων κατάφερε μετά από κάποια χρόνια δυστοκίας να βγει πρώτο στην γενική βαθμολογία κατηγοριών, πρώτο στην κατηγορία γυναικών και μόλις με 2,5 βαθμούς διαφορά στην κατηγορία ανδρών μετά την συγχώνευση των αποτελεσμάτων ανάμεσα σε 33 σωματεία σε όλη την χώρα. Η επιτυχία αυτή συνοδεύεται και με την συμμετοχή δυο αθλητών, των Ανδρέα Κελαϊδή και Ιάσωνα Χίνου και μιας αθλήτριας, της Χριστιάνας Σκυλουράκη στην Εθνική ομάδα και της συμμετοχής τους στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων/νεανίδων που θα πραγματοποιηθεί στο Λινιάνο της Ιταλίας στις αρχές Οκτωβρίου μετά την επίτευξη των ορίων που έχει θεσπίσει η ΚΟΕ. Θεωρούμε ότι αυτή η συμμετοχή θα συνοδεύεται και με την συμμετοχή του παγκόσμιου πρωταθλητή, Αντώνη Τσουρουνάκη, που μετά την φετινή επάνοδο του σημείωσε τις καλύτερες επιδόσεις στα 200 και 400 μέτρα επιφάνεια πανελληνίως σε όλες τις κατηγορίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Ν.Ο. Χανίων συμμετείχαν πάνω από 80 αθλητές και αθλήτριες στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχών ενώ είναι ένα γεγονός που αποδεικνύει την εξέλιξη του αθλήματος, όχι μόνο σε επιτυχίες αλλά και σε αριθμό αθλητών».

Σε ό,τι αφορά την συγκομιδή μεταλλίων για τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων, αυτή ανήλθε στα 65 σε ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα, που «μεταφράζονται» σε 21 χρυσά, 26 ασημένια και 18 χάλκινα.

Αναλυτικότερα, οι βαθμολογίες έχουν ως εξής:

ΓΕΝΙΚΗ (όλων των αγωνιστικών κατηγοριών):
1. Ν.Ο. Χανίων 879,5
2. Κ.Ο. Περιστερίου Γλαύκος 786,5
3. Κ.Ο. Καλαμαριάς 469

ΑΓΟΡΙΑ (όλων των αγωνιστικών κατηγοριών):
1. Κ.Ο. Περιστερίου Γλαύκος 437,5
2. Ν.Ο. Χανίων 435
3. Κ.Ο. Καλαμαριάς 271

ΚΟΡΙΤΣΙΑ (όλων των αγωνιστικών κατηγοριών):
1. Ν.Ο. Χανίων 444,5
2. Κ.Ο. Περιστερίου Γλαύκος 349
3. Ν.Ο. Αμφιθέας 216

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook