Η μητέρα απασχολεί έντονα την πολιτική επικαιρότητα τα τελευταία δύο χρόνια και πρόσφατα έγινε το πρόσωπο της ημέρας, αφού διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ, επειδή αρνήθηκε να ψηφίσει το άρθρο 37 του επίμαχου πολυνομοσχεδίου, που αφορούσε τις εργασιακές σχέσεις.

Η θυγατέρα πρόκειται στο άμεσο μέλλον να απασχολήσει κι εκείνη την επικαιρότητα, πλην όμως την καλλιτεχνική, καθώς ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο της στο σανίδι, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση μιας οικογένειας που βγάζει πολιτικούς και καλλιτέχνες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», στις 14 Ιανουαρίου του 2012 η Λούκα Κατσέλη θα βρεθεί στο Θέατρο του Νέου Κόσμου για να χειροκροτήσει την κόρη της Αμαλία Αρσένη, η οποία θα κάνει εκεί πρεμιέρα με την παράσταση «Στάλερχοφ», γραμμένη -κατά τραγική ειρωνεία- από την πένα Γερμανού συγγραφέα.

Η νεαρή Αρσένη δέχτηκε από νωρίς πολλά καλλιτεχνικά ερεθίσματα, γεγονός που την οδήγησε στην απόφασή της να σταδιοδρομήσει στον χώρο της υποκριτικής προτού ακόμη τελειώσει το γυμνάσιο. Αλλωστε, η πολιτική ως εναλλακτική επαγγελματική επιλογή την απώθησε -ομοίως- πολύ νωρίς. Την εποχή που φοιτούσε στο δημοτικό, ο πατέρας της Γεράσιμος Αρσένης ήταν υπουργός Παιδείας και οι μεταρρυθμίσεις που είχε προωθήσει τότε είχαν προκαλέσει κύμα αντιδράσεων και καταλήψεων. «Ξέρετε τι είναι να πηγαίνω στη γ΄ δημοτικού, να γυρίζω από το σχολείο, να ανοίγω την τηλεόραση και να βλέπω να καίνε το ομοίωμα του πατέρα μου;» έχει πει η ίδια σε μια από τις λίγες συνεντεύξεις της.

Αν και μικρή στην ηλικία, η Αμαλία έχει ήδη στο βιογραφικό της ένα πτυχίο κλασικού θεάτρου από το London Academy of Music και τώρα συνεχίζει ακάθεκτη για το δεύτερο, πέραν του Ατλαντικού. Στο Smith College της Μασαχουσέτης σπουδάζει θέατρο και κινηματογράφο τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτές τις σπουδές διέκοψε πριν από μερικούς μήνες, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη των καθηγητών της, για να επιστρέψει στην Ελλάδα και να παίξει στην παράσταση «Στάλερχοφ».

Γραμμένο το 1971, το έργο του Γερμανού Φραντς Χάβερ Κρετς αποτελεί σταθερή αξία στο ρεπερτόριο των ευρωπαϊκών θεάτρων και θεωρήθηκε από την κόρη της Λούκας και του Γεράσιμου μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μετρήσει τις δυνάμεις της στο σανίδι. Αφού πέρασε από ακρόαση, κέρδισε τον ρόλο ενός 14χρονου κοριτσιού που πάσχει από νοητική στέρηση, και πλέον η ηθοποιός βρίσκεται σε πρόβες με τους συμπρωταγωνιστές της.

newsbeast.gr