Στην ιδιαίτερη πατρίδα του στα Χανιά βρίσκεται από χτες το βράδυ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το μήνυμα του Πρωθυπουργού.

Σήμερα το πρωί εκκλησιάστηκε, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τη συζυγό του Μάρεβα και τον γιο του Κωνσταντίνο,φορώντας μάσκες και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, λόγω κορωνοϊού.

Στην συνοδεία του Πρωθυπουργού ήταν και ο γνωστός ποινικολόγος κ. Σάκης Κεχαγιόγλου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου και Καθηγούμενος της Μονής κ. Δαμασκηνός ξενάγησε τον Πρωθυπουργό στις εγκαταστάσεις της Μονής όπου και ο ίδιος έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον και έχει αναλάβει με προσωπικές ενέργειες για την ανακαίνιση του Μοναστηριού.

Πριν την αναχώρηση του Πρωθυπουργού ο Θεοφιλέστατος προσέφερε στην σύζυγο του Πρωθυπουργού κ. Μαρέβα, για την εορτή της, μια εικόνα της Παναγίας.

Δείτε το βίντεο από την είσοδο του Πρωθυπουργού στη Μονή, της δημοσιογράφου Ευτυχίας Πενταράκη:


Το μήνυμα του πρωθυπουργού από τα Χανιά:

Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος μας βρίσκει όλους σε φυσική απόσταση μεταξύ μας. Όμως, ενωμένους όσο ποτέ. Γι’ αυτό και τον υποδεχόμαστε μαζί αλλά και ο καθένας ξεχωριστά: Φοράμε τη μάσκα μας. Δεν συνωστιζόμαστε. Και τηρούμε τις οδηγίες των γιατρών και της Πολιτείας. Γιορτάζουμε την Παναγία, προστατεύοντας την ζωή μας και την υγεία του διπλανού μας.

Καθώς τιμούμε την Κοίμηση της Θεοτόκου, οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται τα εθνικά μας δίκαια. Και, δίπλα στην κοινωνία, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αγρυπνούν για τη δική μας ασφάλεια. Τους οφείλουμε ευγνωμοσύνη.

Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες υπερβαίνουμε τις δυσκολίες. Και δίνουμε, με πειθαρχία και σοβαρότητα, την μάχη να μείνουμε υγιείς στον δρόμο της προόδου. Επιστρέφουμε και προσέχουμε! Γιατί μας περιμένει ένα απαιτητικό φθινόπωρο. Που όμως είναι στο χέρι μας να το μετατρέψουμε σε άνοιξη ευημερίας. Σε αφετηρία μιας νέας εποχής ελπίδας για ολόκληρη τη χώρα.

Χρόνια πολλά, λοιπόν, σε όλους. Με υγεία, δύναμη και ευθύνη!

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ιερά Μονή Αγ. Τριάδας Τζαγκαρόλων: