Οι πελάτες έπρεπε να σταθούν πάνω σε μια ζυγαριά και να εισάγουν τα προσωπικά δεδομένα τους

Ένα εστιατόριο στην Τσάνγκσα, στην κεντρική Κίνα, ζήτησε συγγνώμη επειδή προέτρεπε τους πελάτες του να… ζυγιστούν προτού μπουν μέσα, στο πλαίσιο μιας πανεθνικής εκστρατείας για να σταματήσει η σπατάλη των τροφίμων. Το εστιατόριο δέχτηκε τα πυρά πολλών χρηστών του διαδικτύου, αφού αποφάσισε να εφαρμόσει αυτήν τη νέα πολιτική, την Παρασκευή 14 Αυγούστου.

Οι πελάτες έπρεπε να σταθούν πάνω σε μια ζυγαριά και να εισάγουν τα προσωπικά δεδομένα τους σε μια εφαρμογή που στη συνέχεια τους πρότεινε διάφορα φαγητά που θα μπορούσαν να παραγγείλουν, ανάλογα με το βάρος τους και τις θερμίδες του κάθε γεύματος, ανέφερε το κρατικό με China News Service.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ πρόσφατα κάλεσε τους Κινέζους να μη σπαταλούν τα τρόφιμα, σε μια περίοδο που η πανδημία του κορονοϊού αλλά και οι σοβαρές πλημμύρες έχουν οδηγήσει σε αύξηση της τιμής τους. 

Οι αφίσες στο εστιατόριο της Τσάνγκσα έγραφαν «Να είστε φειδωλοί και ευσυνείδητοι, προτιμήστε τα άδεια πιάτα» ή ακόμη «Επιχείρηση άδειο πιάτο», από το όνομα της πανεθνικής εκστρατείας. Η διεύθυνση του εστιατορίου ζήτησε συγγνώμη για τον τρόπο με τον οποίο ερμήνευσε την εκστρατεία κατά της σπατάλης. «Ο σκοπός μας ήταν να προωθήσουμε το τέλος της σπατάλης και το υγιεινό φαγητό. Ποτέ δεν υποχρεώσαμε τους πελάτες να ζυγιστούν», ανέφερε σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο σήμερα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook