Το Oruc Reis συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φέρεται να αποχώρησε από τη νηπομπή του Oruc Reis. 

Το Kemal Reis, μία από τις φρεγάτες που συνοδεύει το Oruc Reis -τo τουρκικό ερευνητικό σκάφος, που πλέει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, και εντός της παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής NAVTEX- φαίνεται να αλλάζει πορεία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open Tv, όλα δείχνουν πως αυτό το πλοίο φαίνεται να έχει αποκοπεί από τον σχηματισμό των πλοίων που πλασιώνουν το Oruc, χωρίς, φυσικά, κανείς να γνωρίζει τις προθέσεις του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας.

Το βέβαιο είναι πως το Oruc Reis συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού και οι κινήσεις τους παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

Το Kemal Reis, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, είναι πολύ πιθανό να φεύγει λόγω ζημιών που έχει υποστεί από την ελαφριά πρόσκρουση με την φρεγάτα Λήμνος. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η νηοπομπή η οποία συνοδεύει το Oruc Reis έχει ενισχυθεί, από το βράδυ της Παρασκευής, με άλλες δύο τουρκικές φρεγάτες. οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το Kemal Reis πιθανώς πλέει προς τη βάση του, στο Ακσάζ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook