Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει 100.000 άτομα
   
Οι αρχές της Βρετανίας κάλεσαν σήμερα τους ηλικιωμένους και εθελοντές από τις εθνοτικές μειονότητες των Ασιατών και των μαύρων να δηλώσουν συμμετοχή σε κλινικές δοκιμές για πιθανά εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν δηλώσει εθελοντές για να συμμετάσχουν σε δοκιμές εμβολίων, ανακοίνωσε το υπουργείο Βιομηχανίας της Βρετανίας, όμως πρόσθεσε ότι χρειάζονται περισσότεροι.

«Η προστασία των ευπαθών ομάδων είναι ο μόνος τρόπος να τερματιστεί αυτή η πανδημία», δήλωσε η Κέιτ Μπίνγκαμ επικεφαλής της ομάδας δράσης εμβολίων της Βρετανίας.

«Οι 100.000 εθελοντές είναι μια πολύ καλή αρχή, αλλά χρειαζόμαστε πολλούς περισσότερους από διαφορετικά υπόβαθρα για να συμμετάσχουν σε μελλοντικές έρευνες, αν πρόκειται να βρούμε γρήγορα ένα εμβόλιο για να προστατεύσουμε όσους το έχουν ανάγκη», πρόσθεσε.

Η βρετανική κυβέρνηση κάλεσε κυρίως όσους είναι πάνω από 65 ετών, όσους εργάζονται στον τομέα της υγείας και ανθρώπους από τις εθνοτικές μειονότητες των Ασιατών και των μαύρων να δηλώσουν συμμετοχή στις κλινικές δοκιμές.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ανέφερε ότι στην Αγγλία όσοι ανήκουν σε μειονοτικές ομάδες είναι δύο με τρεις φορές πιο πιθανό να μολυνθούν από την covid-19 σε σχέση με τους λευκούς. Επίσης δυσανάλογος αριθμός ατόμων που ανήκουν σε εθνοτικές μειονότητες έχουν πεθάνει από τον κορονοϊό.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook