Απότομο το άλμα των κρουσμάτων – Αγωνία για τις σημερινές ανακοινώσεις

Μετά από αρκετό χρονικό διάστημα εφησυχασμού πολλών, από το απόγευμα της Κυριακής η Κρητική κοινωνία διαπιστώνει πλέον πως το νησί όχι μόνο δεν είναι αλώβητο στην πανδημία, αλλά έχει πλέον ενταχθεί στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κρήτη, εκτινάχθηκε στα 129 από την αρχή της πανδημίας, με το επιδημιολογικό ενδιαφέρον προς το παρόν να εστιάζεται  στους Δήμους Χανίων και Φαιστού  και με την αγωνία για τα αποτελέσματα των ιχνηλατήσεων και τεστ που διεξάγονται από τον ΕΟΔΥ να μεγαλώνει.

Να σημειωθεί πως εκτός από λίγες μεμονωμένες περιπτώσεις ασθενών ή μη που απευθύνονται μόνοι τους στα Νοσοκομεία του νησιού, η βασική ιχνηλάτηση και τα μαζικά τεστ τόσο σε εστίες της νόσου, όσο και στα αεροδρόμια, διεξάγονται με την ευθύνη του ΕΟΔΥ ο οποίος και συλλέγει τα αποτελέσματα.

Από αυτή την ιχνηλάτηση προέκυψαν και τα 11, συνολικά, κρούσματα σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Χανίων που όπως δημοσίευσε από χθες το Flashnews.gr, πρόκειται για εργαζόμενους που είτε δεν έχουν, είτε έχουν πολύ ήπια συμπτώματα και αφού τους δόθηκαν κατάλληλες οδηγίες, τέθηκαν σε κατ’οίκον περιορισμό.

Από μαζικά τεστ στους κατοίκους μετά τα δύο κρούσματα σε ηλικιωμένους επισκέπτες προέκυψαν και τα πέντε κρούσματα στον Δήμο Φαιστού, από τα οποία – σύμφωνα με πληροφορίες – τα τέσσερα αφορούν σε ιερέα και την σύζυγό του καθώς και σε δύο ψάλτες.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα δείξει η συνεχιζόμενη ιχνηλάτηση και διενέργεια συνεχών τεστ σε άτομα που ήρθαν σε επαφή με τα παραπάνω κρούσματα.

Πάντως – προς το παρόν – στα Νοσοκομεία της Κρήτης παραμένουν προς νοσηλεία 11 ασθενείς εκ των οποίων 4 στο ΠΑΓΝΗ, 3 στο Βενιζέλειο, 2 στο Νοσοκομείο Χανίων και 2 στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σε σοβαρή κατάσταση είναι μια 42χρονη Γερμανίδα που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook