“Εύχομαι στον νέο προσωρινό Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας κάθε επιτυχία, δύναμη, αποφασιστικότητα για μια γόνιμη θητεία”.

Με μακροσκελή επιστολή του, ο πρώην (πλέον) προϊστάμενος της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης Χανίων Στέλιος Ζερβάκης κάνει απολογισμό θητείας, ευχαριστεί πρόσωπα που συνεργάστηκε και εύχεται στον νέο προϊστάμενο Μανώλη Τζανάκη γόνιμη θητεία.

Αναλυτικά:

Η προσωπική και επαγγελματική ζωή ενός ανθρώπου αποτελείται από κύκλους. Κάποτε ένας κύκλος ανοίγει, ένας άλλος κλείνει. Ανοίγονται μπροστά μας ευθείες γραμμές, τις διανύουμε κι αυτές πάλι μετατρέπονται σε κύκλους που ανοίγουν και κλείνουν σε μια συνεχόμενη εξελικτική πορεία, με πολύ μόχθο και διάθεση για βελτίωση.

Σήμερα για μένα ολοκληρώνεται ένας κύκλος υπηρεσιακής προσφοράς. Η αντικατάσταση μου  από τη θέση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μου δημιουργεί την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας και να μοιραστώ τις σκέψεις μου, όπως έκανα τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια.

Βρέθηκα στη θέση του Διευθυντή της ΔΔΕ Χανίων και με την ψήφο των συναδέλφων μου Διευθυντών και Υποδιευθυντών των σχολικών μας μονάδων. Θεωρώ την εκλογή μου αυτή, την μέγιστη τιμή στο πρόσωπο μου σε όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής μου πορείας. Ανέλαβα την ευθύνη να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη που μου επέδειξε ο κλάδος και ήταν αυτή η εμπιστοσύνη που με καθοδηγούσε σε κάθε μου ενέργεια σε όλα αυτά τα χρόνια.

Προσπάθησα να προσδώσω έναν αέρα δημοκρατίας, διαφάνειας, ελευθερίας και εξωστρέφειας στη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Δούλεψα σκληρά για την  αυτονομία στην διοίκηση των σχολικών μονάδων, μέσα σε συνθήκες δύσκολες και ευμετάβλητες. Ο στόχος ήταν πάντα ένας και μοναδικός,  να προσφέρουμε ως Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όλα τα απαραίτητα εφόδια στους μαθητές μας, στους αυριανούς πολίτες που θα οικοδομήσουν το μέλλον της πατρίδας μας.

Όλα αυτά τα χρόνια, σε όλα όσα οραματίστηκα και αγωνίστηκα να μετουσιώσω σε πράξη,  γνώμονάς μου ήταν ο Άνθρωπος! Από αυτόν ξεκινάνε και σε αυτόν καταλήγουν όλα! Η αξία στην ανθρώπινη υπόσταση μέσα από το πρίσμα του συναδέλφου εκπαιδευτικού, του συνεργάτη, του γονιού, του θεσμικού παράγοντα και φυσικά του μαθητή, ήταν αυτή που καθοδηγούσε το κάθε μου βήμα, την κάθε μου απόφαση στα μικρά και στα μεγάλα, στα άτυπα και στα επίσημα της καθημερινότητας.

Καταφέραμε μαζί με τους συνεργάτες μου να επενδύσουμε στον πολιτισμό, στην καινοτομία, στη σύνδεση του σχολείου με την αγορά εργασίας μέσα από ένα ανθρωποκεντρικό μοντέλο διοίκησης βασιζόμενο στην ισότιμη συμμετοχή, στον καταιγισμό ιδεών, στη συνέργεια, στη δημιουργία, ως όραμα και ως καθήκον.

Παλέψαμε για ένα σχολείο, που θα στηρίζει όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, θρησκείας, αγωνιστήκαμε για να αμβλύνουμε τις ανισότητες και να διασφαλίσουμε το δικαίωμα στη μόρφωση. Με πολλές δυσκολίες, με υψηλές απαιτήσεις, προσπαθούσαμε πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Κι αν πολλές φορές οι αντοχές μας έμπαιναν σε δοκιμασία, βρίσκαμε πάντα τον τρόπο να φτάνουμε με ικανοποίηση στο τέλος του δρόμου. Καταφέρναμε όπου δεν υπήρχε δρόμος, εμείς να τον ανοίγουμε, συλλογικά, συντεταγμένα, με πρόταγμα την ηθική και την ανθρώπινη αξία!

Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω όλους όσους αυτά τα χρόνια στάθηκαν αρωγοί στη προσπάθεια μου, με πίστη και αφοσίωση στο όραμα που μοιραστήκαμε. Ευχαριστώ τους δυο Περιφερειακούς Διευθυντές που είχα την τιμή να συνεργαστώ μαζί τους, τον Γιώργο  Τερζάκη και τον Μανώλη  Καρτσωνάκη καθώς και όλα τα στελέχη και το προσωπικό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων που συμμερίστηκαν τις σκέψεις μου και αγωνίστηκαν μαζί μου για τη δημιουργία των καλύτερων συνθηκών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Επίσης ευχαριστώ τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς για την εμπιστοσύνη που με περιέβαλαν βοηθώντας και εμπλουτίζοντας την ενσυναίσθηση στο διοικητικό μου έργο.  Ευχαριστώ, όλους τους θεσμικούς φορείς, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τους Δήμους, Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Σχολικές Επιτροπές, τα ΜΜΕ, την Ένωση Γονέων, τους Συλλόγους Γονέων για την υποστήριξη, την αλληλεπίδραση, την κατανόηση.

Κυρίως, όμως, ευχαριστώ τους ακούραστους συνεργάτες μου στην ΔΔΕ Χανίων. Νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη για την στήριξη, την εργατικότητα, την πίστη, την αποτελεσματικότητα, την επαγγελματική τους επάρκεια μέσα από το ρόλο και τα όρια που τους είχαν δοθεί, αλλά κυρίως για το καθημερινό χαμόγελο και την αγάπη που εισέπραξα από αυτούς όλα αυτά τα χρόνια της καθημερινής μας συνύπαρξης.

Τέλος, εύχομαι στον νέο προσωρινό Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας κάθε επιτυχία, δύναμη, αποφασιστικότητα για μια γόνιμη θητεία.

Σας ευχαριστώ όλες και όλους θερμά μέσα από τα βάθη της ψυχής μου.

«Κανένα τέλος δεν έρχεται με άδεια χέρια»

Κική Δημουλά!

Το ταξίδι δεν τελειώνει ποτέ…!!!

Με αίσθημα τιμής και αξιοπρέπειας

Στέλιος Ζερβάκης

Απερχόμενος Διευθυντής ΔΔΕ Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook