Πότε θα γίνει η πεζοπορία

“Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει για τα μέλη του (ή για όσους θέλουν να γίνουν) την Κυριακή 23 Αυγούστου διάσχιση του Κουρταλιώτικου φαραγγιού μέσα απ’ το ποτάμι.

Θα ξεκινήσουμε από τις πηγές του Κουρταλιώτη κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και από παρακείμενο μονοπάτι θα κατεβούμε και θα περπατήσουμε από την κοίτη του ποταμού, όπου αυτό θα είναι δυνατόν. Θα σταματήσουμε στην τοξωτή γραφική γέφυρα, όπου υπάρχει ταβέρνα, για ένα γρήγορο σνακ, για να ξεδιψάσουμε και να ξεκουραστούμε. Συνεχίζουμε από παρακείμενο χωματόδρομο μέχρι το σημείο, όπου ο ποταμός γίνεται ξανά σχετικά βατός. Το τελευταίο στάδιο είναι απαιτητικό λόγω του ότι υπάρχουν μεγάλοι βράχοι πριν την παραλία, δύσκολα προσπελάσιμοι. Τελικά φθάνουμε στην μαγευτική παραλία της Πρέβελης, όπου αφού χαλαρώσουμε, ανεβαίνουμε από τα σκαλοπάτια προς το χώρο στάθμευσης για επιβίβαση στο λεωφορείο.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Με λεωφορείο στις 7.00 από τον Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ) – Διάρκεια ταξιδιού: περίπου 3 ώρες με σύντομη ενδιάμεση στάση. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στον Άγιο Νικόλαο: περίπου στις 20.00.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ: 15 ευρώ. Λόγω των περιορισμένων θέσεων (35) απαιτείται προπληρωμή του εισιτηρίου μέχρι την Παρασκευή 21 Αυγούστου στον ταμία του Συλλόγου, Γιάννη Πάγκαλο (τηλ. 28410 28173, ώρες καταστημάτων). Προτεραιότητα έχουν τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του συλλόγου, αλλά και αυτοί που έχουν την καλή φυσική κατάσταση να διασχίσουν όλο τον ποταμό. Απαραίτητη η χρήση μάσκας στο λεωφορείο.

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 7.730μ – Διάρκεια πεζοπορίας: 5-6 ώρες (με τις στάσεις).

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2

ΑΡΧΗΓΟΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Παναγιώτης Ευδαίμων (τηλ 6979687576, ώρες 18.00-21.00)”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook