Αντί για τους ασθενείς θα «μεταφέρονται» οι αναισθησιολόγοι

Προσωρινή λύση στο πρόβλημα που προέκυψε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου εξ αιτίας της έλλειψης αναισθησιολόγων φαίνεται πως βρέθηκε με την συνεργασία της 7ης ΥΠΕ και του Νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται πως η έλλειψη αναισθησιολόγων οδήγησε το Νοσοκομείο Ρεθύμνου στην απόφαση να γίνονται μόνο απολύτως επειγόντων περιστατικών ενώ για όλους τους άλλους ασθενείς που χρειάζονται εγχείρηση να διακομίζονται σε Νοσοκομεία Ηρακλείου και Χανίων.

Τελικά από την 7η ΥΠΕ αποφασίστηκε, αντί για τους ασθενείς, να «μεταφέρονται» με αποσπάσεις, αναισθησιολόγοι στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.
Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ στην οποία αναφέρονται τα εξής:

“Τακτικά και έκτακτα χειρουργεία θα πραγματοποιούνται τις επόμενες ημέρες στο Γ.Ν. Ρεθύμνου, όπως προέκυψε μετά την παρέμβαση της Διοίκησης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. 

Η απόφαση λήφθηκε στο πλαίσιο συνάντησης της Διοικήτριας Λένας Μπορμπουδάκη, του Υποδιοικητή Δημήτρη Αγαπίου στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας,  με το Διοικητή του Γ.Ν. Ρεθύμνου Λευτέρη Μαρκάκη, τον Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Βασίλη Ακτουδιανάκη, τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου Στέλιο Σπανουδάκη. Με τη συνεργασία των Διοικήσεων των νοσοκομειακών μονάδων της Κρήτης, αναισθησιολόγοι των θα υποστηρίξουν τη λειτουργία του Γ.Ν. Ρεθύμνου, διασφαλίζοντας την υλοποίηση τακτικών και έκτακτων χειρουργικών επεμβάσεων στο νοσοκομείο.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook