Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιήσει η ΔΕΗ, στον Δήμο Σφακίων, το προσεχές Σάββατο (22/8).

Πιο συγκεκριμένα, η προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος θα προκύψει για να εκτελεστούν εργασίες διόρθωσης σε διακόπτη της ΔΕΗ, που βρίσκεται στην περιοχή Κράπη Σφακίων.

Ωστόσο, η διακοπή ρεύματος που έχει οριστεί να ξεκινήσει από τις 10 το πρωί του Σαββάτου (22/8), με προγραμματισμένη ώρα ολοκλήρωσης των εργαιών στις 13:00 της ίδιας ημέρας, θα επηρεάσει όλο το "εύρος" του Δήμου Σφακίων και έχει ξεσηκώσει πολλά παράπονα των επιχειρηματιών της περιοχής, αποδέκτης των οποίων ήταν το Flashnews.gr.

Oι επιχειρηματίες του Δήμου Σφακίων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού παραπονιούνται ότι αυτή η διακοπή, έστω και προγραμματισμένη, δεν πρέπει να γίνει αυτή την περίοδο "αιχμής" της τουριστικής κίνησης, ειδικά σε μια χρονική στιγμή που ο τουρισμός πλήττεται λόγω του κορωνοϊού. Επίσης εκείνο για το οποίο παραπονιούνται είναι η επιλογή της ημέρας, Σάββατο δηλαδή, που επίσης η ροή επισκεπτών είναι μεγάλη, ενώ θα μπορούσε να γίνει την Δευτέρα ή την Τρίτη, αμέσως μετά δηλαδή της καθορισμένης ημέρας

Το Flashnews.gr επικοινώνησε με την ΔΕΗ η οποία μας ενημέρωσε ότι "η διακοπή κρίνεται επιβεβλημένη, διότι η συγκεκριμένη βλάβη του διακόπτη πρέπει άμεσα να διορθωθεί, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα προκύπτουν απρόοπτα προβλήματα και ξαφνικές διακοπές ρεύματος, ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, όπως μάλιστα έγιναν πριν από περίπου δύο εβδομάδες".

Μάλιστα, από τη ΔΕΗ θεωρύν ότι η ώρα που επιλέχθηκε για τη διακοπή (10:00-13:00) είναι η πιο ανώδυνη ώρα -τηρουμένων των αναλογιών-, ώστε να μην επηρεαστούν οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook