Σε περίπτωση καραντίνας να προπληρώσουν τον μήνα και ποσοστό επόμενων μηνών.

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στο περιβάλλον των γονέων και στην Κρήτη, λόγω ένός εγγράφου που διέρρευσε τις τελευταίες ημέρες και το οποίο επιβάλλει στους γονείς να το υπογράψουν για να μπορέσουν τα παιδιά τους να γίνουν αποδεκτά σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Τι αναφέρει το έγγραφο εν ολίγοις;

Ότι σε περίπτωση που αποφασιστεί, εκ νέου, καραντίνα στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού, οι γονείς απαιτείται να πληρώσουν ολόκληρο τον τρέχοντα μήνα (ασχέτως αν η δομή κλείσει αρχές αυτού) και σε όλο το επόμενο διάστημα της ενδεχόμενης καραντίνας, ένα ποσοστό της τάξεως του 40% του μήνα.

Αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία είναι το έγγραφο που έχει διαρρεύσει και το οποίο, όπως τονίζουν οι γονείς, εκπορεύεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών, η οποία έχει λάβει τη συγκεκριμένη απόφαση, για να προασπίσει τα συμφέροντα των μελών της:

Το Flashnews.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Γιώργο Πιντζόπουλο, ο οποίος, αφενός, δεν διέψευσε την πρόθεση που υπάρχει για μια τέτοιου είδους εισήγηση προς τα μέλη της ομοσπονδίας, ωστόσο αρνείται κατηγορηματικά ότι αυτό είναι το “τελικό έγγραφο” που θα υπογράφουν οι γονείς, καθώς αυτό, εκτός του ότι είναι προπαρασκευαστικό, έχει υποστεί περαιτέρω επεξεργασία.

“Εμείς σαν ομοσπονδία προσπαθούμε να διαφυλάξουμε τα μέλη μας. Στην περίοδο της καραντίνας, την άνοιξη, αν θυμάστε και το είχαμε ξανατονίσει, δεν είχαμε καμία βοήθεια, παρά τις κρατικές υποσχέσεις. Έπρεπε λοιπόν να σκεφτούμε τρόπους να διαφυλάξουμε συναδέλφους. Ό,τι όμως και αν γίνει θα πρέπει να υπάρχει η κοινή συναινέσει συμφωνία του γονιού με τη δομή. Τίποτα δε γίνεται χωρίς τη συγκατάθεση και των δύο πλευρών”, επισημαίνει ο κ. Πιντζόπουλος. 

Όπως μας επεσήμανε ο κ. Πιντζόπουλος έχουν χαθεί ήδη 15 δομές στην Ελλάδα από την οικονομική κρίση, ενώ άλλες είναι στην “κόψη του ξυραφιού”.

“Πιθανολογείται μια νέα καραντίνα. Εμείς με κάθε έννομο τρόπο θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε τα μέλη μας. Στηριχτήκαμε μάλιστα στην ΚΥΑ που έχει ψηφίσει στο κράτος. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι δομές έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μειωμένα δίδακτρα. Ποιος θα διαφυλάξει τους συναδέλφους αν δεν το κάνουμε εμείς”;, αναφέρει ο Γιώργος Πιντζόπουλος

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών και Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, το παραπάνω έντυπο δεν ισχύει, αλλά ισχύει άλλο που αναφέρει στο τέλος ότι “απαιτείται η συναίνεση του γονέα και εφόσον η κυβέρνηση δεν μεριμνήσει για τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς”.

Αν ισχύσει μια τέτοια απόφαση, να υπογράφουν δηλαδή οι γονείς ένα τέτοιο έντυπο, οι γονείς θα κληθούν να συμφωνήσουν σε ένα ποσοστό 30-35% του μήνα, ωστόσο αυτό θα το αποφασίζει η εκάστοτε δομή σε συμφωνία με τους γονείς.

“Εμείς κάνουμε προτάσεις ώστε να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενη κρίση”, μας ανέφερε κλείνοντας ο κ. Πιντζόπουλος.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στις δομές είναι 15 χιλιάδες και πλέον, ωστόσο ένα τέτοιο μέτρο, αν ισχύσει, σε περίπτωση καραντίνα θα δημιουργήσει “αλυσιδωτές αντιδράσεις και από του γονείς.

Αυτόν τον “φαύλο κύκλο” των ενδεχόμενων προβλημάτων που θα προκύψουν, διότι κάθε πλευρά έχει το δίκιο της, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει με συγκεκριμένες αποφάσεις η κεντρική εξουσία, πιθανότατα πριν μπει η χώρα σε μια ενδεχόμενη καραντίνα, λόγω του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook