Η Ρωσία περιμένει ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα παράγει τον μήνα από 1,5 εκατομμύριο μέχρι 2 εκατομμύρια δόσεις του πιθανού εμβολίου της κατά της Covid-19 και θα αυξήσει σταδιακά την παραγωγή στα 6 εκατομμύρια δόσεις τον μήνα.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Βιομηχανίας Ντένις Μαντούροφ.

Την δήλωση μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Υπενθυμίζεται πως στις 20 Αυγούστου ο πρόεδρος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund) Κιρίλ Ντμίτριεφ, το οποίο και χρηματοδοτεί την παρασκευή του εμβολίου Sputnik V, δήλωσε πως οι κλινικές δοκιμές ευρείας κλίμακας του πρώτου ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, που φέρει την ονομασία Sputnik V και έχει ήδη εγκριθεί στη Ρωσία, θα αρχίσουν την ερχόμενη εβδομάδα και θα συμμετάσχουν σ’ αυτές 40.000 άνθρωποι.

Ο Ντμίτριεφ επισήμανε ότι η Ρωσία προσκάλεσε μεγάλους δυτικούς οργανισμούς για διαβουλεύσεις σχετικές με τη διεξαγωγή των κλινικών αυτών δοκιμών, ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις διεθνείς προδιαγραφές.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι την επόμενη εβδομάδα, παράλληλα με την έναρξη των κλινικών δοκιμών, θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των Ρώσων γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού με το Sputnik V.

Ο Ντμίτριεφ είπε ότι όσοι εμβολιάζονται θα βρίσκονται υπό παρακολούθηση, ενώ μετά την έγκριση του ο εμβολιασμός του πληθυσμού μπορεί να αρχίσει και θα ξεκινήσει στη Ρωσική Ομοσπονδία, διευκρινίζοντας ότι ο εμβολιασμός των ομάδων υψηλού κινδύνου όπως και γενικά του πληθυσμού θα γίνει σε εθελοντική βάση.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου Sputnik V σε άλλες χώρες (ΗΑΕ, Σαουδική Αραβία, Φιλιππίνες, Ινδία ή Βραζιλία) θα αρχίσουν στα τέλη Αυγούστου αρχές Σεπτεμβρίου.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook