Επειτα από τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα για τα Χανιά υπήρξε έντονη ανησυχία στις ποδοσφαιρικές ομάδες του νομού.

Οι ομάδες της Γ’ Εθνικής και (οι περισσότερες) των τοπικών πρωταθλημάτων βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας (ενώ η ΠΑΕ Χανιά αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες) για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο και στο άκουσμα των μέτρων υπήρξε η απορία για το αν έχουν εφαρμογή και στο ποδόσφαιρο. Ηδη κάποιες ομάδες ανακοίνωσαν την ακύρωση των προπονήσεων για τα ηλικιακά τμήματα τους Κ16 και Κ14.

Σε πρώτη φάση αυτό που επηρεάζεται είναι το ποδόσφαιρο, ενώ τα ίδια μέτρα θα εφαρμοστούν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου και για ομάδες που θα μπουν σε διαδικασία προπονήσεων και για τα υπόλοιπα αθλήματα.

Η ΕΠΣ Χανίων με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι επικοινώνησε με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και οι οδηγίες που δίνει στα σωματεία της δυνάμεώς της είναι οι εξής:

-Οι προπονήσεις επιτρέπονται σε γκρουπ με μέγιστο αριθμό εννέα (9) ατόμων. Μέχρι την είσοδο στον αθλητικό χώρο πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα που ισχύουν ήτοι, μάσκα, αποστάσεις, απολυμαντικά.

-Επίσης δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή φιλικών αγώνων.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ 

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Χανίων, προσθέτοντας (σε σχέση με την ανακοίνωση της ΕΠΣΧ) ότι «η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια της άσκησης από τους αθλούμενους, είναι υποχρεωτική κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τον χώρο άθλησης, καθώς και από τον προπονητή/τρια» και επίσης ότι απαγορεύεται η χρήση των αποδυτηρίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Από το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Χανίων γνωστοποιούνται οι διευκρινίσεις, που δόθηκαν κατόπιν επικοινωνίας του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Στέλιου Μιχαηλάκη, με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γεώργιο Μαυρωτά, σχετικά με τη λειτουργία των αγωνιστικών χώρων κατά τη διάρκεια των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19 στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, από 25.8.2020 έως 1.9.2020:

Οι προπονήσεις μπορούν να συνεχιστούν σε γκρουπ 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των προπονητών.

Η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια της άσκησης από τους αθλούμενους, είναι υποχρεωτική κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τον χώρο άθλησης, καθώς και από τον προπονητή/τρια.

Απαγορεύεται η χρήση αποδυτηρίων.

Εξακολουθούν να ισχύουν τα πρωτόκολλα καταγραφής εισερχομένων – εξερχομένων στην αθλητική εγκατάσταση για ενδεχόμενο ιχνηλάτησης.

Φιλικοί αγώνες δεν επιτρέπονται.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook