Πρώτη μέρα εισόδου των Χανίων στα νέα περιοριστικά μέτρα και στην προσαρμογή στη χρήση μάσκας.

Τα Χανιά μπήκαν σε περιοριστικά μέτρα από σήμερα, με τους κανόνες να είναι σαφείς και να εκφράζονται μέσω των συγκεκριμένων άρθρων της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Ένα από αυτά τα μέτρα φέρνει “αντιμέτωπους” τους Χανιώτες με τη χρήση μάσκας, είτε σε εσωτερικούς, είτε πλέον, σε εξωτερικούς χώρους, πράγμα το οποίο, ειδικά σε περίοδο θέρους γίνεται λίγο κουραστικό.

Ωστόσο, οι Χανιώτες επέδειξαν, σε γενικές τουλάχιστον, γραμμές προσαρμοστικότητα, κάτι που αποτυπώνεται και από τον “φακό” του Flashnews.gr, που βρέθηκε σήμερα σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης (πλατεία Αγοράς, Κυδωνίας, πλατεία 1866, Χάληδων, Ενετικό λιμάνι, Σκαλίδη κτλ.) για να αποτυπώσει την παραπάνω διαπίστωση.

Τόσο οι πολίτες (σε μεγάλο ποσοστό και ανεξαρτήτου ηλικίας), όσο και οι εργαζόμενοι και υπεύθυνοι καταστημάτων ήταν σαφώς ενημερωμένοι, φορώντας τη μάσκα τους, όπως επιβάλλεται, σύμφωνα τουλάχιστον με τα νέα, πιο αυστηρά, μέτρα.

Εντύπωση δε προκάλεσε ότι ειδικά οι νέοι χρησιμοποιούν τη μάσκα και σε πολλέ μάλιστα περιπτώσεις δείχνουν να το διασκεδάζουν.

Σε κάθε περίπτωση, και στις δημόσιες υπηρεσίες (όπως πχ στο Δημαρχείο Χανίων), οι υπάλληλοι τηρούσσαν πλήρως το μέτρο, όπως απαιτείται.

Σίγουρα, υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις πολιτών που δεν χρησιμοποιούσαν τη μάσκα (ακόμα)…

Για το λόγο αυτό, κλιμάκιο της ΕΛΑΣ βρίσκεται από το πρωί στην πλατεία 1866, ώστε, συν τοις άλλοις, να ενημερώνει τον κόσμο για τη χρήση μάσκας, μιας και μιλάμε φυσικά, για την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου διευρυμένης χρήσης της.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα στα Χανιά θα ισχύσουν, σε πρώτη φάση τουλάχιστον μέχρι το πρωί (στις 06:00) της Τρίτης 1 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook