Είχαν την ευκαιρία να θέσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις ενόψει του ανοίγματος των σχολικών μονάδων στα Χανιά.

Μια πρώτη, όχι διευρυμένη συνάντηση, είχαν σήμερα στο Δημαρχείο Χανίων, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews,  ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και πρόεδρο της Β’ βάθμιας σχολικής επιτροπής Αντώνη Βαρδάκη και τον πρόεδρο της α’ βάθμιας σχολικής επιτροπής Νίκο Βλαζάκη.

Η συνάντηση είχε και διερευνητικό και ουσιαστικό χαρακτήρα, καθώς, ναι μεν χτες, η Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε τους όρους και τις προϋποθέσεις ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, ωστόσο πολλές παράμετροι έμειναν σε εκκρεμότητα, όπως (και πολύ βασικό) η ημερομηνία έναρξης της φετινής σχολικής περιόδου.

Στη συνάντηση των τριών ανδρών συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις σχολικές μονάδες στα Χανιά, στο κατά πόσο είναι εφικτό να ανταπεξέλθουν στα μέτρα που ανακοινώθηκαν (πχ. παρουσία έως 17 μαθητές στις τάξεις) και φυσικά τα μέτρα πρόληψης που θα πρέπει να τηρούνται.

Σίγουρα θα ακολουθήσουν πιο διευρυμένες συσκέψεις τις επόμενες μέρες, παρουσία φυσικά και των προϊσταμένων της εκπαίδευσης και άλλων εκπαιδευτικών φορέων αλλά και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook