“Μαζεύουν” τις δηλώσεις που έγιναν από τον Αρχιεπίσκοπο και αποτελούσαν προσωπική του άποψη – Τάσσονται ρητά υπέρ των μέτρων και της χρήσης μάσκας 

Μια ημέρα μετά τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου σχετικά με την χρήση της μάσκας, η Εκκλησία της Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι εφαρμόζει πιστά τα μέτρα που έχουν ληφθεί κατά του κορονοϊού.

Υπενθυμίζουμε πως χθες ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Creta είχε απαντήσει σε σχετική ερώτηση που του έγινε για την χρήση μασκών μέσα στις εκκλησίες, επανέλαβε την πεποίθησή του, απαντώντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε ελεύθεροι στην εκκλησία δεν είμαστε σκλαβωμένοι. Τουλάχιστον μέσα στο ναό να μη φορούμε. Έξω από το ναό, εντάξει».

Σε σημερινή της ανακοίνωση η Εκκλησία της Κρήτης, δηλώνει κατηγορηματικά ότι εφαρμόζει τα έκτακτα μέτρα της Κυβέρνησης που λαμβάνονται κατόπιν υποδείξεων των ειδικών επιστημόνων και τονίζει ότι «Αυτό που κινδυνεύει δεν είναι η πίστη, αλλά οι πιστοί, δεν είναι ο Χριστός, αλλά οι Χριστιανοί μας, δεν είναι ο Θεάνθρωπος, αλλά εμείς οι άνθρωποι»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης ενημέρωνει υπεύθυνα ότι όλες οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης, σχετικά με τη λήψη εκτάκτων μέτρων για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την αποτροπή της διασποράς του κορωνοιού COVID-19, με εντολή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, Προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, έχουν διαβιβασθεί από την Αρχιγραμματεία Της, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας Κρήτης, για την άμεση εφαρμογή τους.

Η Εκκλησία της Κρήτης, όπως έχει Συνοδικά δηλώσει με ομόφωνες Αποφάσεις και Ανακοινωθέντα Της, εφαρμόζει τα έκτακτα μέτρα, τα οποία λαμβάνονται από την Ελληνική Κυβέρνηση, με σκοπό τη διαφύλαξη του αγαθού της δημόσιας υγείας και με στόχο την αποφυγή της διασποράς της πανδημίας του κορωνοιού COVID-19 και δεν συνταυτίζεται με οποιαδήποτε συνωμοσιολογία, που διασπείρεται άκριτα και αναπόδεικτα, και δημιουργεί σύγχυση στους ανθρώπους.

Σε όλες τις Εκκλησιαστικές Επαρχίες της Μεγαλονήσου, με τις κατάλληλες οδηγίες και εντολές των κατά Τόπους Σεβασμιωτάτων Ποιμεναρχών εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα μέτρα υποδειγματικά, με σύνεση και κατανόηση, και με αποδοχή και συνεργασία της μεγάλης πλειοψηφίας των πιστών.

Τούτο, μάλιστα, αποδείχθηκε στις μεγάλες Εκκλσησιαστικές Πανηγύρεις και Εορτές του μηνός Αυγούστου, κατά τις οποίες η προσέλευση πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε, τηρουμένων των μέτρων της Πολιτείας.

Η Εκκλησία της Κρήτης, με υπευθυνότητα και σύνεση, συμβάλλει και θα συνεχίσει να συμβάλει στην τήρηση των απαραίτητων μέτρων, τα οποία οι ειδικοί υποδεικνύουν, για την αποφυγή της διασποράς της πανδημίας, τονίζοντας αυτό που ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης μας κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, από την αρχή αυτής της παγκόσμιας δοκιμασίας, επεσήμανε: «Αυτό που κινδυνεύει δεν είναι η πίστη, αλλά οι πιστοί, δεν είναι ο Χριστός, αλλά οι Χριστιανοί μας, δεν είναι ο Θεάνθρωπος, αλλά εμείς οι άνθρωποι».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook