Από το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησαν οι εργασίες κατεδάφισης του 2ου νηπιαγωγείου Χανίων

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες κατεδάφισης του κτιρίου του 2ου νηπιαγωγείου Χανίων, το οποίο βρίσκεται στα ενετικά τείχη δίπλα στο σχολείο της Βασίλισσας (2ο δημοτικό). 

Το συγκεκριμένο κτίριο εδώ και χρόνια είχε κριθεί ακατάλληλο, οπότε και τα παιδιά είχαν απομακρυνθεί και μεταφερθεί σε άλλο χώρο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις εργασίες παρακολουθούν ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών, Γιώργος Ξανθουδάκης. 

“Τα συγκεκριμένα, είναι κτίσματα της δεκαετίας του 1960 οπότε σε συνεννόηση με την αρχαιολογία, καταλήξαμε ότι δεν μπορούν αυτά τα κτίρια να επισκευαστούν. Στόχος μας είναι η ασφάλεια των μαθητών οπότε και αποφασίστηκε η κατεδάφιση τους. Μετά την ολοκλήρωση της κατεδάφισης θα αναδείξουμε και τα τείχη. Τα τελευταία χρόνια τα συγκεκριμένα κτίρια δεν ήταν σε λειτουργία οπότε οι μαθητές δεν επηρεάζονται. Παράλληλα, οι εργασίες στον επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου συνεχίζονται κανονικά”, τόνισε ο κ. Σημανδηράκης. 

Από την πλευρά του ο κ. Ξανθουδάκης ανέφερε ότι “με το ΦΕΚ ΤΟΥ 2012, οριοθετήθηκαν οι Α+Β αρχαιολογικες ζώνες, οπότε αυτός ήταν και ο λόγος που το υπουργείο πολιτισμού δε μπορούσε να εκδώσει άδειες επισκευής σε αυτά τα κτίρια”. 

Οι εργασίες κατεδάφισης σευνεχίζονται. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook