Μια ελαφριά και νόστιμη πρόταση για όλη την οικογένεια

Υλικά

  • 750 γραμμάρια κιμάς κοτόπουλου
  • 1 κολοκύθι τριμμένο από το χοντρό μέρος του τρίφτη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κάρι σε σκόνη
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 αυγό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο αλεύρι για να περάσετε τα κεφτεδάκια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζητάτε από τον χασάπη να σας κόψει κιμά από φιλέτο στήθος κοτόπουλου και να τον περάσει μια φορά από τη μηχανή του κιμά, συγκεκριμένα από το χοντρό κόσκινο.
  • Όταν ξεκινήσετε να μαγειρεύετε θα πρέπει πρώτα να καθαρίσετε τα λαχανικά.
  • Πλένετε την πιπεριά, αφαιρείτε το κοτσάνι και τους σπόρους και στη συνέχεια την κόβετε σε ψιλά μικρά κομμάτια.
  • Καθαρίζετε το κολοκύθι και τον κόβετε στον τρίφτη από το χοντρό μέρος. Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά κοτόπουλου μαζί με την πιπεριά και το τριμμένο κολοκύθι.
  • Πολτοποιείτε στο μούλτι το σκόρδο, καθαρίζετε το κρεμμύδι και το τρίβετε στον τρίφτη.
  • Προσθέτετε στο μπολ με τον κιμά το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού.
  • Ρίχνετε μέσα στο μπολ το αυγό, ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη, ½ κουταλάκι του γλυκού κάρι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε.
  • Ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά για 7-8 λεπτά ώστε να αναμειχθούν καλά.
  • Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά για να γίνει σφιχτό.
  • Μετά, το βγάζετε από το ψυγείο και αρχίζετε να πλάθετε τον κιμά σχηματίζοντας μικρά κεφτεδάκια. Ενώ πλάθετε βρέχετε με νερό τα χέρια σας για να μην κολλάει ο κιμάς.
  • Μόλις φτιάξετε τα κεφτεδάκια, με αυτά τα υλικά θα σας βγουν 20-25, βάζετε λίγο αλεύρι σε ένα πιάτο και τα αλευρώνετε. Τα τινάζετε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
  • Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook