Τι προβλέπει ο φουτουριστής και συγγραφέας Tom Cheesewright για το πώς θα είναι οι διακοπές το 2070

Μακρινό παρελθόν θα αποτελούν τα επόμενα χρόνια οι ξέγνοιαστες διακοπές ήλιου-θάλασσας 2 εβδομάδων που απολάμβαναν, ιδιαίτερα στους Μεσογειακούς προορισμούς, ταξιδιώτες από όλο το κόσμο και αποτελούν το μοντέλο στο οποίο βασίζεται και το μεγαλύτερο μέρος του τουρισμού της χώρας μας.

Για αυτό ευθύνονται οι αλλαγές που προκάλεσε η πανδημία στις ταξιδιωτικές συνήθειες, το αυξανόμενο κόστος των διακοπών αυτών εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας των ανθρώπων.

Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, ο φουτουριστής και συγγραφέας Tom Cheesewright για το πώς θα είναι οι διακοπές το 2070.

Δείτε τις προβλέψεις αναλυτικά…

-Δεν θα υπάρχουν πλέον οικονομικές διακοπές ήλιου-θάλασσας

Οι ελαστικές πολιτικές στην εργασία μπορεί να επιστρέπουν στους ανθρώπους να μετακινούνται στο εξωτερικό για μερικούς μήνες συνεχίζοντας να εργάζονται από εκεί.

Θα σταματήσουν οι διακοπές 2 εβδομάδων σε εντυπωσιακούς ηλιόλουστους προορισμούς και πολλοί θα ταξιδεύουν πλέον στο εξωτερικό κάθε 4 – 5 χρόνια.

Ωστόσο, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό, στη Ν. Αμερική ή στην Ασία ή να ζουν στην Καλιφόρνια, για μεγάλες περιόδους.

-Ψηφιακός προσωπικός βοηθός

Ο προσωπικός βοηθός θα βοηθά τους ταξιδιώτες με την έκδοση ή ανανέωση βίζας ή με την ενοικίαση αυτοκινήτου. Η άνθιση των αυτοκινούμενων οχημάτων θα κάνει πιο χαλαρές τις διακοπές.

-Αναβίωση των ξεχασμένων παράκτιων πόλεων

Καθώς τα ταξίδια στο εξωτερικό μπορεί να γίνουν πιο δύσκολα, αναμένεται η άνθιση των παράκτιων πόλεων του εσωτερικού, οι οποίες θα προσελκύουν περισσότερους επισκέπτες.

-Τετραπλασιασμός τιμών

Ο αριθμός των προορισμών στους οποίους μπορεί κανείς να ταξιδέψει αναμένεται να μειωθεί λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Όσοι θα επιθυμούν ταξίδια στο εξωτερικό θα πρέπει να γνωρίζουν οτι οι τιμές θα είναι τουλάχιστον 4 φορές επάνω σε 50 χρόνια από σήμερα.

Οι αερομεταφορείς θα αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο των εκπομπών στην ατμόσφαιρα το 2070, επομένως οι φόροι θα αυξηθούν για να αντισταθμίσουν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Θα υπάρχουν μικρότερες δυνατότητες για ταξίδια σε ορισμένους προορισμούς καθώς οι θερμοκρασίες θα είναι υπερβολικά υψηλές τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η σχολική χρονιά μπορεί να αλλάξει, με τη ζήτηση για διακοπές να μετατίθεται το Πάσχα ή το φθινόπωρο.

-Αποτοξίνωση από την τεχνολογία

Σε 50 χρόνια, τα ρομπότ και ο ψηφιακός ήχος θα είναι παρόντα παντού, συμπεριλαμβανομένων εικονικών  πλασμάτων τα οποία θα γίνονται ορατά μέσω γυαλιών μεικτής πραγματικότητας.

Έτσι οι διακοπές θα γίνουν ακόμα πιο σημαντικές για ψηφιακή αποτοξίνωση και δραστηριότητες όπως η προετοιμασία φαγητού στη φωτιά θα είναι ακόμη πιο δημοφιλείς.

-Καλοκαιρινά φλερτ

Καθώς οι παραδοσιακοί τρόποι συνάντησης συντρόφου μειώνονται, όπως η μείωση της επαφής με ανθρώπους στη δουλειά, είναι πιο πιθανό οι άνθρωποι να νιώθουν απομόνωση.

Οι διακοπές θα αποτελέσουν έναν τρόπο αναζήτησης συντρόφου.

-Μακριά από την ασφάλεια

Βασική επιδίωξη των ταξιδιωτών στις διακοπές θα είναι οι δραστηριότητες στην ύπαιθρο, καθώς η καθημερινότητα θα τους αναγκάζει να κινούνται σε εσωτερικούς ασφαλείς χώρους. Αυτό θα εξωθήσει τους ταξιδιώτες σε δραστηριότητες όπως το ράφτινγκ κτλ.

-Διακοπές με γκρουπ αγνώστων

Καθώς συρρικνώνονται οι κύκλοι φίλων και εντείνεται η χρήση των social media, οι διακοπές σε γκρουπ θα συγκεντρώνουν μεγάλη ζήτηση.

-Τρισδιάστατη εκτύπωση εξοχικών κατοικιών

Οι διακοπές θα προσφέρουν απόδραση από την καθημερινότητα και τη δυνατότητα επιστροφής στη φύση. Μπορεί να αναδυθούν εξοχικές κατοικίες σε στυλ Hobbit, ενσωματωμένες στη φύση.

Η τάση για τρισδιάστατη εκτύπωση σπιτιών θα έχει επεκταθεί στις εξοχικές κατοικίες, με στοιχεία όπως living walls που θα φέρουν βότανα και επεξεργασία νερού. Τεχνολογίες πολυτελείας θα ενσωματώνονται με έξυπνο τροπο.

-Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του κορωνοϊού

Η πανδημία δεν θα είναι η τελευταία που θα ζήσουμε μέσα στα επόμενα 50 χρόνια, εξηγούν οι ειδικοί. Αυτό ενδέχεται να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο θα ταξιδεύουμε για πολλά χρόνια, με πλεονέκτημα για τους εργοδότες την εξ αποστάσεως εργασία.

tornosnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook