Η ψηφιακή υπογραφή είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς του Δημοσίου, Συμμετοχή σε προγράμματα ΕΣΠΑ, Πολεοδομία, Κτηματολόγια κ.λ.π

Η χρήση ψηφιακής υπογραφής απαιτείται για την  προώθηση της ασφαλούς επικοινωνίας και των ηλεκτρονικών συναλλαγών μεταξύ των Φορέων του Δημοσίου μέσω εφαρμογών διαδικτύου, αλλά και μεταξύ των πολιτών/επιχειρήσεων και των Φορέων του Δημοσίου,. Η επικρατέστερη τεχνολογία η οποία παρέχει την απαραίτητη υποδομή για την εφαρμογή και χρήση των ψηφιακών υπογραφών φέρει την ονομασία Υποδομή Δημόσιου Κλειδιού (Public Key Infrastructure – ΡΚΙ) και χρησιμοποιείται από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και την Αρχή Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου (ΑΠΕΔ).

Οι υπηρεσίες οι οποίες προσφέρονται από την εν λόγω υποδομή, δίνουν τη δυνατότητα στα στελέχη του Δημοσίου και τους πολίτες, με τη χρήση Ασφαλών Διατάξεων Δημιουργίας Υπογραφής (ΑΔΔΥ), να υπογράφουν ψηφιακά τις μεταξύ τους ηλεκτρονικές επικοινωνίες και συναλλαγές.  Η ψηφιακή αυτή υπογραφή, σύμφωνα με το Π.Δ. 150/2001 (ΦΕΚ 125/Α΄/2001), επέχει θέση ιδιόχειρης υπογραφής τόσο στο ουσιαστικό όσο και στο δικονομικό δίκαιο.

Κάθε φυσικό πρόσωπο έχει το δικαίωμα να αποκτήσει ψηφιακή υπογραφή. Για το σκοπό αυτό, θα χρειαστεί ένα USBToken – Συσκευή ΑΔΔΥ. Τα USBToken είναι ηλεκτρονικές συσκευές που εξωτερικά μοιάζουν με μνήμη USB Flash. Στην ουσία, πρόκειται για ειδικές συσκευές όπου αποθηκεύονται με ασφάλεια τα ψηφιακά πιστοποιητικά. Συνδέονται σε θύρα USB του υπολογιστή και δίνουν τη δυνατότητα στον κάτοχό τους να υπογράφει ψηφιακά, έγγραφα όπως pdf.

Η Memo Computers μπορεί υπεύθυνα και άμεσα να σας προμηθεύσει με εγκεκριμένο ΑΔΔΥ-USB TOKEN, να το ενεργοποιήσει και να σας εκπαιδεύσει στη χρήση της ψηφιακής υπογραφής.  Υπάρχει η δυνατότητα και απομακρυσμένης εγκατάστασης και εκπαίδευσης.  Πληροφορίες τηλ 2821027800-3, e-mail:[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook