Συνεχίζει την εμπρηστική ρητορική η Άγκυρα με συνεργάτες του Ερντογάν να κουνούν το δάχτυλο στην Αθήνα και να την καλούν να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο.

Με αφορμή παρέμβαση του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος με ανάρτησή του στο twitter ζήτησε να διεξαχθεί διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών και να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης στη Μεσόγειο, ο Φαχρεττίν Άλτουν κάλεσε την Αθήνα να προχωρήσει σε αποστρατικοποίηση των νησιών και να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο.

Νωρίτερα,ο Πάπας σημείωσε ότι «παρακολουθώ με ανησυχία τις εντάσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και απευθύνω έκκληση για εποικοδομητικό διάλογο και σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου για την επίλυση των συγκρούσεων που απειλούν την ειρήνη των λαών της περιοχής».

Στη συνέχεια ο διευθυντής Επικοινωνίας της Τουρκικής Δημοκρατίας και στενός συνεργάτης του Ερντογάν, στο tweet σου τόνισε ότι «Καλωσορίζω τη δήλωση του Πάπα για την Ανατολική Μεσόγειο.Η Τουρκία καλεί την Ελλάδα, μεταξύ άλλων, να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο, αντί να στρατιωτικοποιήσει τα νησιά του Αιγαίου και να διεκδικήσει τη Γαλάζια Πατρίδα μας. Η Μεσόγειος πρέπει να είναι μια θάλασσα ειρήνης και σταθερότητας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook