Ο αστυνομικός σκύλος «μύρισε» τα ναρκωτικά που ήταν σε σακίδιο – Δύο συλλήψεις

Μπλόκο στην μεταφορά σημαντικής ποσότητας ηρωίνης με το πλοίο της γραμμής Πειραιάς – Ηράκλειο, έκαναν τα στελέχη της Περιφερικής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Νωρίς το πρωί και με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι, οι λιμενικοί με την συνδρομή του αστυνομικού σκύλου Κ9 «ΜΑΣΚ», έκαναν έλεγχο σε 40χρονο αλλοδαπό ο οποίος μόλις είχε αποβιβαστεί.

Σε σακίδιο πλάτης που είχε, βρέθηκε μια συσκευασία βάρους 515,2 γραμμαρίων που περιείχε καφέ ηρωίνη.

Άμεσα συνελήφθη ο 40χρονος , ενώ παράλληλα εντοπίστηκε και συνελήφθη και ένας 49χρονος Έλληνας ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης ήταν ο παραλήπτης της ναρκωτικής ουσίας.

Μάλιστα ο 49χρονος είχε και 14 αυτοσχέδιες μικρές ανισοβαρείς νάιλον συσκευασίες, περιέχουσες καφέ ηρωίνη, συνολικού μικτού βάρους 7,3 γραμμαρίων, μία  αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, περιέχουσα καφέ ηρωίνη, μικτού βάρους 4,1 γραμμαρίων.

Ακολούθησε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα στην οικία του 49χρονου, όπου βρέθηκε μία νάιλον συσκευασία περιέχουσα καφέ ηρωίνη, μικτού βάρους 10,1 γραμμαρίων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά, τρεις πλαστικές κάρτες με υπολείμματα ουσίας πιθανόν ηρωίνης και τρεις  συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook