Τα Χανιά βρίσκονται ακόμα σε δύσκολη θέση αναφορικά με τα κρούσματα.

Η παρουσία του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα χτες στην Κρήτη (Ηράκλειο και Χανιά) αποτέλεσε ένα δείγμα ότι η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή, σε ό,τι αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού.

Είχαμε επισημάνει προ ημερών σε δημοσίευμα του Flashnews.gr, τη δυναμική παρουσία κλιμακίων του ΕΟΔΥ στα Χανιά, με δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Τα “μεγάλα κεφάλια”΄στον τομέα της υγείας είναι σαφές, είχαν θορυβηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, ειδικά με τους αριθμούς των κρουσμάτων στα Χανιά.

Άμα τη ενάρξει των περιοριστικών μέτρων και στο Ηράκλειο κρίθηκε ως απαιτούμενη η “κάθοδος” του Παναγιώτη Αρκουμανέα στην Κρήτη, για να συντονίσει και να ενημερώσει και επί τη ευκαιρία να υπάρξει και η επίσκεψή του στα Χανιά που ήδη “βιώνουν” το καθεστώς περιοριστικών μέτρων από τις 25 Αυγούστου.

Αυτό που καταλαβαίνουμε, πίσω από τις λέξεις, στις χτεσινές του δηλώσεις στο Δημαρχείο Χανίων, μετά τη σύσκεψη (παρόντων Δημάρχου, διοικητών Νοσοκομείων Χανίων και Ρεθύμνης) είναι ότι η κατάσταση στα Χανιά, τουλάχιστον, παρουσιάζει μια στασιμότητα στον αριθμό των κρουσμάτων.

Κοινώς, υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία για την άρση των περιοριστικών μέτρων μετά το πέρας της παράτασης στις 15 Σεπτεμβρίου (ένα δείγμα αισιοδοξίας αποτελεί η επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών), χωρίς ωστόσο να υπάρχει η σιγουριά για κάτι τέτοιο. Όπως τόνισε ο κ. Αρκουμανέας “πρέπει να τηρούνται τα περιοριστικά μέτρα και οι κανόνες υγιεινής γιατί είναι για το καλό όλων μας”.

Το γεγονός, που τόνισε ξεκινώντας ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τις δηλώσεις του, ήταν ότι έχει μισή καταγωγή από τα Χανιά, που, πιθανώς, δείχνει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πόλη αλλά, ίσως ακόμη, και μια “έξτρα” αυστηρότητα για την εφαρμογή μέτρων ώστε τα Χανιά να μηδενίσουν σε κρούσματα. Είναι σαφές ότι ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ δεν παίρνει από μόνος του τις αποφάσεις, αλλά αποτελεί ένα πολύ σημαντικό “γρανάζι” σε αυτές.  

Συνεπώς, σε ό,τι αφορά τα Χανιά αλλά και στο Ηράκλειο, το “στοίχημα” είναι να μην αυξάνονται τα κρούσματα και μέρα με τη μέρα να μειώνονται. Δεν θα είναι καθόλου εύκολη απόφαση η άρση των μέτρων, σε περίπτωση που δεν υπάρχει σιγουριά για κάτι τέτοιο.

Η κάθε μέρα αποτελεί μια μάχη μέσα σε έναν “πόλεμο”…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook