Σε αναμονή για επανεκκίνηση του τουρισμού κρουαζιέρας

Για πρώτη φορά για το 2020 δύο κρουαζιερόπλοια «έδεσαν» στην γνωστή προβλήτα του λιμανιού της Σούδας  στην οποία δένουν συνήθως τα κρουαζιερόπλοια. 

Μόνο που – δυστυχώς – και τα δύο δεν μεταφέρουν επιβάτες παρά μόνο τον απολύτως αναγκαίο αριθμό πληρώματος καθώς φέτος – λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού – ο τουρισμός κρουαζιέρας παραμένει «παγωμένος».

Πρόκειται για το «Empress of the seas» το οποίο ήταν αγκυροβολήμενο αρόδου του όρμου της Σούδας απέναντι από τις Καλύβες  από τις 12 Αυγούστου και σήμερα το πρωί κατέπλευσε στην προβλήτα του λιμανιού. Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο πλοίο έχει άδεια ενός μηνός για να “δέσει” στον κόλπο της Σούδας.

Επίσης σήμερα νωρίς το πρωί στην ίδια προβλήτα κατέπλευσε και το κρουαζιερόπλοιο «Mazesty of the Seas» το οποίο αφού έμεινε σε καραντίνα όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα,  το πρωί της Τετάρτης είχε καταπλεύσει στο Ηράκλειο προκειμένου να ελεγχθούν με τεστ για κορωνοϊό τα μέλη του πληρώματος που έχουν απομείνει μέσα. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό το κρουαζιερόπλοιο θα παραμείνει για μια ημέρα στην προβλήτα προκειμένου να ανεφοδιαστεί.

Και τα δύο κρουαζιερόπλοια είναι της εταιρείας Royal Caribbean Cruises και θα παραμείνουν παροπλισμένα έως ότου αποφασιστεί η επανεκκίνηση του τουρισμού κρουαζιέρας.

Να σημειωθεί πως σε διάφορα λιμάνια ανα τον κόσμο βρίσκονται αγκυροβολημένα εκατοντάδες κρουαζιερόπλοια σε αναμονή των εξελίξεων αναφορικά με την πανδημία και με δεδομένο το ότι η ζήτηση για τουρισμό κρουαζιέρας παραμένει πολύ χαμηλή.

Η τελευταία φορά που τα κρουαζιερόπλοια παρέμειναν αγκυροβολημένα σε λιμάνια ήταν προ 19 ετών, την περίοδο μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, όταν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους αποθάρρυναν τα ταξίδια. 

Είναι, όμως, ασύγκριτα μεγαλύτερο το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκαλέσει η πανδημία στην κρουαζιέρα, μια βιομηχανία αξίας 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook