Αρκετός κόσμος στην λαϊκή αγορά στα Χανιά υπό τα νέα περιοριστικά μέτρα

Παρά την ζέστη και τις δυσκολίες που υπάρχουν ειδικά για τους πωλητές, την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των λαϊκών αγορών και στα Χανιά η συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγών και όλοι οι καταναλωτές τήρησαν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Ειδικά για την χρήση της μάσκας, την είχαν όλοι οι καταναλωτές και όλοι οι πωλητές, ασχέτως με το αν κάποιοι παραγωγοί την… ανεβοκατέβαζαν καθώς είναι αρκετά δύσκολο να καλείς τους πελάτες να αγοράσουν τα προϊόντα σου με τον γνωστό τρόπο που φωνάζουν οι πωλητές της λαϊκής αγοράς.

Υπενθυμίζεται πως αρχικά στα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στα Χανιά και στην συνέχεια και στο Ηράκλειο για μέχρι την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου οριζόταν η μη λειτουργία λαϊκών αγορών. 

Όμως στην συνέχεια και καθώς υπήρξε μεγάλο πρόβλημα με τα αγροτικά προϊόντα  που διακινούνται από τους παραγωγούς αλλά και τους πωλητές, αποφασίστηκε να επιτραπεί η λειτουργίας τους υπο τους κάτωθι όρους:

α) Σε κάθε λαϊκή αγορά από τους πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50%, ανά κατηγορία πωλητών (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες).

β) Οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών δημοσιοποιούν πίνακα με τους συμμετέχοντες, κάθε φορά, πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) στις λαϊκές αγορές ευθύνης τους.

γ) Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε 5 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

Και εννοείται πως είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από όλους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook