Αξημέρωτα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έφοδο στο κτίριο της «5ης Μεραρχίας» – Ένταση με αλληλέγγυους κατα την αποχώρηση αστυνομικών

Τελευταία ενημέρωση 9:00

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο,  μετά από 16 ολόκληρα χρόνια αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στο κτίριο της «5ης Μεραρχίας» στο Καστέλι της παλιάς πόλης των Χανίων.

Η μεγάλη επιχείρηση ξεκίνησε πριν ξημερώσει περίπου στις 5 το πρωί, με αποκλεισμό των δύο σοκακιών που οδηγούν στις ισάριθμες πύλες προς τον χώρο όπου βρίσκεται το κτίριο, ενώ ακολούθησε έφοδος των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στο κτίριο στο οποίο εδώ και 16 χρόνια τελεί υπό κατάληψη με το όνομα «Rosa Nera».

Μέχρι και που ξημέρωσε οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο κτίριο, αποκλείοντας κάθε πρόσβαση σε αυτό, ενώ σε αρκετή απόσταση συγκεντρώθηκαν αλληλέγγυοι στην κατάληψη.

Να σημειωθεί πως κατα την αποχώρηση κλιμακίου αξιωματικών της αστυνομίας καθώς και ιδιωτικού συνεργείου σιδηροκατασκευών υπήρξε μικρή ένταση με τους αλληλέγγυους που είχαν συγκεντρωθεί με ρίψη μπουκαλιών και με αποτέλεσμα να επέμβουν αστυνομικοί που έρριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Να σημειωθεί πως μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης χτύπησε στο πόδι την δημοσιογράφο της ΕΡΑ Χανίων Σοφία Θεοδωράκη.

Στην συνέχεια της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις από την αστυνομία για τα άτομα που υπήρχαν μέσα στο κτίριο, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες ήταν περίπου 15-20,  και για τα υλικά που βρέθηκαν σε αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις απο ολόκληρη την Κρήτη, ενώ ο αιφνιδιασμός ήταν απόλυτος και δεν υπήρξαν επεισόδια κατα την έφοδο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το κτίριο θα τεθεί υπο φύλαξη προκειμένου να προληφθεί ενδεχόμενη ανακατάληψη ενώ αναμένεται να παραδοθεί στο Πολυτεχνείο Κρήτης που είναι ο ιδιοκτήτης του.

Υπενθυμίζεται πως η κατάληψη Rosa Nera τα τελευταία χρόνια είχε απασχολήσει έντονα την τοπική κοινωνία όταν έγινε γνωστό πως το Πολυτεχνείο Κρήτης ενοικίασε το κτίριο σε εταιρεία προκειμένου να δημιουργηθεί τουριστική υποδομή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook