Η Κολυμβητική Ομοσπονδία γνωστοποίησε την ακύρωση των διεθνών πρωταθλημάτων (παγκόσμιου – πανευρωπαϊκού) που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο.

Στις διοργανώσεις τεχνικής κολύμβησης που θα φιλοξενούσε το Λινιάνο της Ιταλίας, είχαν εξασφαλίσει την παρουσία τους από τον ΝΟ Χανίων οι Αντώνης Τσουρουνάκης, Ανδρέας Κελαϊδής, Ιάσων Χίνος και Χριστιάνα Σκυλουράκη.

Η ενημέρωση του ΝΟΧ έχει ως εξής:

Κάτι που διαφαινόταν βέβαιο τις τελευταίες ημέρες γίνεται πλέον πραγματικότητα, καθώς η Κολυμβητική Ομοσπονδία γνωστοποιεί την ακύρωση των διεθνών πρωταθλημάτων, παγκόσμιου και πανευρωπαϊκού, που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν τον προσεχή Οκτώβριο στο Λινιάνο της Ιταλίας για το άθλημα της τεχνικής κολύμβησης.

Λόγω προφανώς της έξαρσης που παρουσιάζουν τα κρούσματα κορονοϊού σε όλη την Ευρώπη, η απόφαση που ελήφθη είναι οι δύο διοργανώσεις να ακυρωθούν, όπερ σημαίνει ότι η ελληνική αποστολή, ανάμεσα στην οποία είχαν συγκαταλεχθεί και τέσσερις Χανιώτες πρωταθλητές, ματαιώνεται.

Υπενθυμίζεται πως από τον Ναυτικό Ομιλο είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση και τα σχετικά όρια οι Αντώνης Τσουρουνάκης, Ανδρέας Κελαϊδής, Ιάσων Χίνος και Χριστιάνα Σκυλουράκη.

Η απόφαση από την ΚΟΕ αναφέρει τα εξής:

«Με νεότερη απόφαση της διοίκησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (CMAS) -στην οποία μετέχει και ο Ταμίας της ΚΟΕ Ηλίας Ξιάρχος, ως πρόεδρος της Επιτροπής Αθλημάτων-, ακυρώνεται η διεξαγωγή των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων Τεχνικής Κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών και Νέων – Νεανίδων, που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν στο Λιλιάνο της Ιταλίας στις αρχές Οκτωβρίου (2-8/10 και 6-10/10 αντίστοιχα).

Η απόφαση της ακύρωσης των δύο διεθνών μεγάλων διοργανώσεων ελήφθη λόγω της έξαρσης, εκ νέου, των κρουσμάτων του covid-19 σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός, μάλιστα, που προκάλεσε και το μειωμένο ενδιαφέρον δηλώσεων συμμετοχής στους συγκεκριμένους αγώνες».