Από την Ανταρσία στα Χανιά, την Πρωτοβουλία Αντίστασης, την ΚΟ Χανίων του ΚΚΕ (μ-λ), την ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ

Τελευταία ενημέρωση 19:58

Τοποθέτηση των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική για τις εξελίξεις με την επέμβαση της αστυνομίας στο Λόφο Καστέλι

Καταγγέλλουμε την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στα κτίρια του Πολυτεχνείου Κρήτης στον λόφο Καστέλι και τη βίαιη εκκένωση τους που συνδέεται με ενέργειες επιχειρηματικής αξιοποίησής τους, όπως την εκμίσθωσή τους για την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας. Επιβεβαίωση των παραπάνω είναι και η δήλωση του υπουργού ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, ότι μετά την εκκένωση των κτιρίων, η επένδυση θα προχωρήσει. Είναι ξεκάθαρο ότι η βία και η καταστολή χρησιμοποιούνται από τις κυβερνήσεις για να τρομοκρατήσουν, για να επιβάλλουν του σχεδιασμούς τους χωρίς αντίσταση. Η όξυνση της καταστολής είναι μέρος της προσπάθειας να χτυπηθεί το οργανωμένο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, γι΄αυτό ψηφίζονται μέτρα για το χτύπημα της απεργίας, της λειτουργίας των σωματείων, του πανεπιστημιακού ασύλου.

Είναι διαχρονικό ζήτημα η προσπάθεια επιχειρηματικής αξιοποίησης των κτηρίων από κυβερνήσεις και πρυτανικές αρχές. Δεν προκύπτει τώρα πρώτη φορά, άλλωστε οι φοιτητικοί σύλλογοι όλα αυτά τα χρόνια διεκδικούσαν και αγωνίζονταν ώστε να προβληθούν τα αιτήματα που έχουν οι ίδιοι για την αξιοποίηση των κτηρίων με βάσης τις ανάγκες των φοιτητών.

Υπάρχει ξεκάθαρη λύση για το πρόβλημα: Να δοθούν όλα τα κτήρια για τις ανάγκες των φοιτητών εδώ και τώρα, τα κτήρια δεν είναι επενδυτικά φιλέτα!
Ιδιαίτερα όταν υπάρχουν μια σειρά προβλήματα και ενδεικτικά αναφέρουμε: Μόνο το 2% των φοιτητών διαμένουν στις λιγοστές εστίες, η Αρχιτεκτονική δεν έχει ουσιαστικά δικό της χώρο, δεν υπάρχει λέσχη σίτισης στο κέντρο της πόλης, ενώ η λέσχη στο πολυτεχνείο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τον όγκο των φοιτητών, δεν υπάρχει βιβλιοθήκη στο κέντρο της πόλης, ενώ υπάρχει ανάγκη χώρων μελέτης, δεν υπάρχουν υποδομές και χώροι για να στεγαστούν οι καλλιτεχνικές ομάδες. Και ο κατάλογος είναι μακρύς…
Όλοι αυτοί οι χώροι όπως τα κτήρια στο λόφο Καστέλι, η Γαλλική, το Παπαδοπέτρου, το παλιό Ψυχιατρείο, το κολυμβητήριο και δεκάδες ακόμα κτήρια ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου, του ΕΛΜΕΠΑ, του δήμου ή του κράτους πρέπει να αξιοποιηθούν τώρα για να καλύψουν τις ανάγκες των φοιτητών.
Να καλυφθούν τώρα οι ανάγκες των φοιτητών, του λαού και της νεολαίας της πόλης, να σταματήσει το ξεπούλημα!
Να καλυφθούν οι ανάγκες αξιοπρεπούς διαβίωσης των ανθρώπων που έβρισκαν καταφύγιο σε χώρους όπως αυτός στο κτίριο της παλιάς πρυτανείας. Είναι ευθύνη Κυβέρνησης και δημοτικής αρχής η ύπαρξη οργανωμένων δομών φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων. 
Οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική στους φοιτητικούς συλλόγους του Πολυτεχνείου Κρήτης
 

Ανακοίνωση της Ανυπόταχτης Κρήτης για την εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera.

Σε μία πόλη που βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας και δοκιμάζεται από τους τραγικούς χειρισμούς της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η τελευταία αποφάσισε να διορθώσει μια από τις «ανορθογραφίες» των Χανίων και ταυτόχρονα να ικανοποιήσει το υγρό όνειρο του πρώην πρύτανη και νυν βουλευτή Διγαλάκη: να εκκενώσει την κατάληψη της Rosa Nera.

Η εκκένωση ακολουθήσε την πεπατημένη των εκκενώσεων που υλοποιούνται ανά την Ελλάδα, και υλοποιήθηκαν τόσο από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας. Σε ανύποπτο χρόνο, τεράστιες μάζες δυνάμεων καταστολής ξεχύνονται στους δρόμους, διακόπτουν την κυκλοφορία και δεν επιτρέπουν σε κανέναν και καμία τη διέλευση, επαναφέροντας δυστοπικές εικόνες της Χούντας. Η εικόνα με δεκάδες άντρες των ΜΑΤ, να λυμαίνονται την Παλιά Πόλη των Χανίων είναι μια εικόνα που προσβάλλει όχι μόνο την αισθητική μας, αλλά και την αξιοπρέπεια μας.  

Η Rosa Nera δεν είναι απλά μία κατάληψη στέγης. Η κατάληψη της Rosa Nera αποτελούσε, αποτελεί και θ’ αποτελεί ενεργό κομμάτι του κινήματος της κοινωνίας των Χανίων. Αποτελεί μια ρωγμή στην κανονικότητα της τουριστικής βαρβαρότητας που αναπτύσσεται στα Χανιά, ένα χώρο ελεύθερο, όπου πέραν των πολιτικών διεργασιών που γίνονται στο εσωτερικό του, δίνει το έναυσμα για επανοικειοποίηση της τουριστικής χαβούζας που έχει μετατραπεί το Παλιό Λιμάνι των Χανίων από τους πληττόμενους και τις πληττόμενες. Χαρακτηριστικές είναι οι συλλήψεις των μεταναστών και μεταναστριών που είχαν βρει στέγη στην κατάληψη της Rosa Nera την ώρα της εκκένωσης.

H εκκένωση της Rosa Nera έχει τριπλή στόχευση.

Από τη μία εντείνει τη συνεχιζόμενη τουριστικοποιηση του ιστορικού κέντρου ειδικότερα, και της πόλης των Χανίων γενικότερα. Μια τουριστικοποίηση που δεν ανέχεται οποιαδήποτε δραστηριότητα πέραν της τουριστικής να αναπτύσσεται στο εσωτερικό της, που απομακρύνει από τον πυρήνα της τους μόνιμους κάτοικους, που διαμορφώνει τη πόλη σε μια τουριστική χαβούζα παροχής υπηρεσιών χωρίς ιστορία, χωρίς μνήμη, χωρίς δημιουργία και αντίσταση. Χαρακτηριστικό των παραπάνω είναι η στόχευση για μετατροπή του κτηρίου σε κάτι πρωτότυπο για την πόλη των Χανίων: ένα ξενοδοχείο.

Από την άλλη στοχεύει στο τσάκισμα οποιαδήποτε φωνή αντίστασης. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιλαμβάνεται την οργή που υπόγεια κυοφορείται, τις κοινωνικές αντιστάσεις που έρχονται εν όψει του βαθέματος της κρίσης και της φτώχιας, της εξαθλίωσης και της μιζέριας που διαφαίνονται. Προσπαθούν να προλάβουν από τώρα τις κοινωνικές εκρήξεις του μέλλοντος, διαλύοντας τις μορφές και τις δομές αντίστασης και αλληλεγγύης.

Και τέλος εντάσσεται στην δραματική προσπάθεια που κάνει η Νέα Δημοκρατία να διατηρήσει το success story της που καταρρέει. Προσπαθεί να προβάλλει ότι υλοποιεί τις προεκλογικές της εξαγγελίες διατηρώντας στενές επαφές με όλο τον ακροδεξιό συρφετό που υπάρχει στην Ελλάδα. Μπορεί να απώλεσε τον τίτλο του Μακεδονομάχου, και του Τουρκοφάγου, αλλά ενισχύει το καθεστώς βίας και αγωνίας,  το δόγμα  «νόμο και τάξη», στέλνοντας μήνυμα προς τα ακροδεξιά, τόσο εντός όσο και εκτός.

Η αλληλεγγύη μας στην κατάληψη της Rosa Nera είναι αυτονόητη. Όπως και η στήριξη των κινητοποιήσεων που έχουν καλεστεί. Αλληλεγγύη και στήριξη, που εντάσσονται στα πλαίσια γενικότερης αντίστασης απέναντι σε όσους μας αμαυρώνουν τη ζωή. Στους μπράβους, στους ξενοδόχους, στους ακροδεξιούς, σε όλο το συρφετό που έχει μαζευτεί στη πόλη των Χανίων και κανιβαλίζει τις σάρκες μας. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και άρση των κατηγοριών τους και την άμεση απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής από το χώρο της κατάληψης.

Καλούμε και στηρίζουμε τις προσπάθειες συντονισμού των δράσεων του επόμενου διαστήματος, και καλούμε το σύνολο του λαού των Χανιών και της Κρήτης να οργανωθεί απέναντι σε όσους καταστέλλουν τους αγώνες μας και εκκενώνουν τα όνειρα μας.

Ανυπόταχτη Κρήτη

Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ

“Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στα κτίρια του  Πολυτεχνείου Κρήτης στον λόφο Καστέλι και η βίαιη εκκένωση τους, πράξη που είναι καταδικαστέα, συνδέεται με ενέργειες αξιοποίησής τους που ΔΕΝ αφορούν τα συμφέροντα της πολυτεχνικής κοινότητας και των φοιτητών, αλλά την επιχειρηματική τους χρήση, όπως την εκμίσθωσή τους για την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας. Επιβεβαίωση των παραπάνω είναι και η δήλωση του υπουργού ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, ότι μετά την εκκένωση των κτιρίων, η επένδυση θα προχωρήσει.
Είναι προκλητικό το γεγονός ότι αντί να δοθεί λύση σε χρόνια προβλήματα που έχουν κατ’ επανάληψη επισημανθεί και από το φοιτητικό κίνημα, όπως η έλλειψη εστιών και τα προβλήματα που αφορούν γενικότερα τη φοιτητική μέριμνα ή όπως η λήψη μέτρων προστασίας από την πανδημία, η προτεραιότητα των πρυτανικών αρχών και της κυβέρνησης είναι η παραπέρα ιδιωτικοποίηση και προώθηση της επιχειρηματικής δράσης του ιδρύματος, συνεχίζοντας ουσιαστικά στον ίδιο δρόμο που ακολούθησαν η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι παλαιότερες. 
Σήμερα προβάλλει ακόμα περισσότερο η ανάγκη για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, να παλέψουν οργανωμένα, μέσα από τα σωματεία τους, τους μαζικούς φορείς και τους συλλόγους τους, ενάντια στην επιχειρηματική δράση και ιδιωτικοποίηση της Παιδείας. Η μάχη αυτή αφορά την ουσία της μόρφωσης της νεολαίας και των όρων που την λαμβάνουν. 
Να διεκδικήσουν την κάλυψη όλων των αναγκών των φοιτητών και εργαζόμενων στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Με δωρεάν μέριμνα αλλά και κτιριακές και τεχνικές υποδομές. Τα κτίρια του Πολυτεχνείου, όπως αυτό στο λόφο Καστέλι, να αξιοποιηθούν για την κάλυψη αυτών των αναγκών. Αποτελεί αίτημα το οποίο έχει επιβεβαιωθεί και από πρόσφατες αποφάσεις μαζικών φορέων. Εξ’ άλλου και ο αρχικός σκοπός της παραχώρησης του συγκεκριμένου κτιρίου προς το Πολυτεχνείο, ήδη από την ίδρυση του ήταν να στεγάσει Σχολή Καλών Τεχνών. 
Να υπερασπιστούν τα δικαιώματά και τους αγώνες τους, ενάντια στα μέτρα καταστολής του λαϊκού κινήματος, δυναμώνοντας το οργανωμένο κίνημα και τους φορείς του. Το πανεπιστημιακό άσυλο μπορεί να υπερασπιστεί από τους φοιτητές και τους εργαζόμενους των ιδρυμάτων, από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα συνολικά. Η ζωντανή, μαζική και αγωνιστική λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων και των συλλόγων εργαζομένων του ιδρύματος είναι απαραίτητος όρος για αυτό το σκοπό. 
Να καλυφθούν οι ανάγκες αξιοπρεπούς διαβίωσης των ανθρώπων που έβρισκαν καταφύγιο σε χώρους όπως αυτός στο κτίριο της παλιάς πρυτανείας. Είναι ευθύνη Κυβέρνησης και δημοτικής αρχής η ύπαρξη οργανωμένων δομών φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων.  
Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στους αγώνες για όλα τα παραπάνω, για την ενίσχυση συνολικά του οργανωμένου εργατικού, λαϊκού και του φοιτητικού κινήματος.”

Η Ανταρσία στα Χανιά 

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε τη στιγμή που στα Χανιά ισχύουν έκτακτα περιοριστικά μέτρα λόγω της COVID 19, να επιτεθεί εκκενώνοντας την κατάληψη Rosa Nera.  Συνέλαβε μετανάστες, ντόπιους και νεολαίους  που έμεναν εκεί και τραυμάτισε με κρότου  λάμψης τη δημοσιογράφο της ΕΡΑ Χανίων, Σοφία Θεοδωράκη.  
Η αθλιότητα τους δεν έχει τέλος. Μπροστά στα πολλαπλά πολιτικά αδιέξοδα που έχει βρεθεί η κυβέρνηση, επιχειρούν να συσπειρώσουν ξανά τη δεξιά πολυκατοικία χρησιμοποιώντας την καταστολή απέναντι στις αντιστάσεις. Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι στα Χανιά αναμένεται να υποστούν με τον πιο σκληρό τρόπο της συνέπειες τα  πολλαπλής κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού, η κυβέρνηση δια του υπουργείου ΠΡΟΠΟ προσπαθεί ν’ αλλάξει την ατζέντα.
Με τα ρόπαλα των ΜΑΤ και τα δακρυγόνα προσπαθούν ν:
• να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι  η ανάπτυξη που υπόσχονταν έχει μετατραπεί σε τρομακτική ύφεση της τάξης του -15%. και ότι ετοιμάζουν νέα μνημόνια και επιθέσεις στους εργαζόμενους με τον νέο πολυδιαφημιζόμενο δανεισμό της ΕΕ.
• να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια καθώς η κατάρρευση του τουριστικού μοντέλου, που προωθούσαν τόσα χρόνια, με κύριους ωφελημένους τους μεγαλοξενοδόχους και τους μεγάλους τουριστικούς πράκτορες,  αναμένεται να εκτινάξει την ανεργία και τη φτώχεια, στην περιοχή στα ύψη.
• να μας αποκρύψουν την απόλυτη ενοχή τους για το ότι τα Χανιά έχουν γίνει το κέντρο της υγειονομικής κρίσης στην Κρήτη, παρουσιάζοντας αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, αφού άνοιξαν τον τουρισμό, για χάρη του κέρδους, χωρίς να πάρουν το παραμικρό μέτρο προστασίας. 
• να αποσιωπήσουν το γεγονός , ότι σε λίγες μέρες ετοιμάζονται να ανοίξουν τα σχολεία, έχοντας λιγότερους εκπαιδευτικούς, καθαρίστριες και τμήματα με αποτέλεσμα οι μαθητές να στοιβάζονται σε υπερμεγέθη τμήματα. Και αυτό την ίδια στιγμή που έχουν πάψει να γίνονται τεστ για την COVID 19  καθώς τα διαγνωστικά κέντρα έχουν καταρρεύσει. 
Ενοχοποιούν τους πρόσφυγες και τη νεολαία τη στιγμή που η βάση της Σούδας έχει φέρει την περιοχή στο επίκεντρο των ανταγωνισμών των πολυεθνικών πετρελαίου για το ποια θα βάλει χέρι στα υποτιθέμενα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου.
Μετά τις βουνοκορφές, τα δάση, τις παραλίες, τους αρχαιολογικούς χώρους, όπως στις Μυκήνες, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να κάνει ένα ακόμη δωράκι στους κολλητούς της των ξενοδοχειακών εταιριών, το φιλέτο των μνημείων στο λόφο Καστέλι. Αφού δεν κατόρθωσαν να πείσουν συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της πόλης το ρόλο αυτό τον ανέλαβαν τα ΜΑΤ.
Φτάνει πια. Ήρθε η ώρα να τους σαρώσουμε. Απέναντι στην καταστροφική μανία της άρχουσας τάξης, οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, ντόπιων και μεταναστών είναι η μόνη λύση για να σώσουμε τις ζωές μας, τις δουλειές μας, τον πολιτισμό, την παιδεία, τη δημόσια υγεία.”

Πρωτοβουλία Αντίστασης

“Σε συνέχεια των ωμών επεμβάσεων σε καταλήψεις σαν αυτή της Terra Incognita στη Θεσσαλονίκη, όπως και σε αρκετές άλλες το τελευταίο διάστημα, προχώρησε η αστυνομία και στα Χανιά με την εκκένωση του κτιρίου της Μεραρχίας. Η συζήτηση για το σπάσιμο της κατάληψης φυσικά δεν είναι τωρινή, αφού εδώ και χρόνια και για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και για αυτή της ΝΔ ήταν ”πρόκληση”, όχι μόνο γιατί αποτελεί αναξιοποίητο φιλέτο στα χέρια των μεγαλοεπιχειρηματιών, αλλά κυρίως γιατί συνολικά το σύστημα θέλει να εντείνει την πολιτική της φασιστικοποίησης, της καταστολής, της επίθεσης απέναντι σε δημοκρατικά δικαιώματα και σε όποιες φωνές εναντιώνονται σε αυτό.
Η κατάργηση του ασύλου, η ανοιχτή επέμβαση του κράτους στα σωματεία και τα συνδικάτα και φυσικά η πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις, έδειχναν ότι οι εξαγγελίες των εκπροσώπων του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης δεν θα μείνουν καθόλου στα χαρτιά. Θωρακίζονται απέναντι στον εχθρό λαό, θέλουν να προλάβουν την λαϊκή οργή, να προετοιμάσουν την παραπέρα καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος, το φόρτωμα όλων των βαρών στις πλάτες του κόσμου της δουλειάς.
Ήδη το τοπίο που έχουν διαμορφώσει στα εργασιακά είναι μαύρο, αφού όποιος καταφέρνει και βγαίνει από τον βούρκο της ανεργίας έχει να αντιμετωπίσει την εργοδοτική ασυδοσία, τις απλήρωτες εργατοώρες, τους εκβιασμούς, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τα πενιχρά μεροκάματα. Φαίνεται ότι η πανδημία αξιοποιήθηκε από το κεφάλαιο, φυσικά όχι για να φτιαχτούν νέες ΜΕΘ, για να γίνουν προσλήψεις, να έχει ο λαός πλήρη, ίση, δωρεάν περίθαλψη αλλά για να επιταχυνθούν κα να εντείνουν τις αντιλαϊκές πολιτικές τους.
Όλα αυτά, δένουν και με το κλίμα πειθάρχησης, εθνικιστικής ρητορείας και ‘εθνικής ομοψυχίας’ που θέλουν να περάσουν στο λαό με βάση και την κόντρα ελληνικής και τούρκικης αστικής τάξης γα όμορους ρόλους. Η ρευστότητα στην περιοχή, οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών τροφοδοτούν τις βλέψεις και φιλοδοξίες των δυο αστικών τάξεων, η καθεμία με το αφήγημα της φυσικά, ποντάροντας στην εύνοια των ιμπεριαλιστών, να κερδίσει η μια πόντους έναντι της άλλης. Έτσι, είτε με λυκοφιλία, είτε με λυκοκαυγάδες, οι μόνοι μπλεγμένοι για ξένα μάλιστα συμφέροντα είναι οι λαοί. Ιδιαίτερα εδώ στην πόλη μας, με την παρουσία του καρκίνου της βάσης της Σούδας, οι ήδη ορατοί κίνδυνοι, άμμεσοι και έμμεσοι, υπογραμμίζουν την ανάγκη ζωής να βγει ο κόσμος και να καταγγείλει τη μετατροπή του τόπου μας σε ορμητήριο αλλά και την άδικη και αντιδραστική κόντρα, που ματώνει στην τσέπη το λαό και κινδυνεύει να τον ματώσει και κυριολεκτικά.
Σε όλα αυτά βρίσκεται η απάντηση στο γιατί γίνονται πιο ωμοί, πιο αποφασισμένοι να περάσουν την πολιτική όλα στο κεφάλαιο( και τις συνειδήσεις αν μπορούσαν) και εντείνουν την καταστολή και την φασιστικοποίηση, με ότι χρώμα κι αν έχει η κυβερνητική διαχείριση. Δεν είναι απλά και μόνο η εμπορευματοποίηση δημόσιων χώρων ούτε φετίχ μονάχα αυτής της κυβέρνησης το ξύλο. Στο στόχαστρό τους βρίσκεται η δυνατότητα του λαού να οργανώνεται και να αγωνίζεται, να παλεύει κόντρα στους δυνάστες του, η ανάγκη των μαζών να αντισταθούν στην παγκόσμιας κλίμακας επίθεση του κεφάλαιου στην εργασία. Οι διαφωνίες μας με τις αντιλήψεις που διακατέχουν τον χώρο αυτό της αναρχίας-αυτονομίας, από το πως συγκροτούνται απαντήσεις και η πάλη από τη μεριά των λαϊκών δυνάμεων έως και σε συνολικότερα ζητήματα, καθόλου δεν μας εμποδίζει στο να προτάσσουμε και να παλεύουμε την κατεύθυνση της κοινή δράσης, σε ζητήματα που αφορούν θεωρούμε όχι κλειστά και μόνο κάποιες συλλογικότητες αλλά ευρύτερα το λαό.
Κάτω η κρατική τρομοκρατία!
Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις ελευθερίες!
Οργάνωση – Αντίσταση ενάντια στην πολιτική της φασιστικοποίησης!”

Ανακοίνωση τύπου της  κ.ο. Χανίων  του ΚΚΕ(μ-λ)

“Η κατασταλτική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Roza Nera στα Χανιά στοχεύει ξεκάθαρα στην τρομοκράτηση των αντιστάσεων του εχθρού λαού και της νεολαίας της πόλη και κάθε φωνής που ξεφεύγει από το κυρίαρχο αντιλαϊκό πλαίσιο. 
Η πολιτική όλα στο κεφάλαιο όλα για το κεφάλαιο απαξιώνει από κάθε άποψη τη ζωή των εργαζόμενων και των παιδιών  τους. Οι πολεμικοί κίνδυνοι που γεννά ο αντιδραστικός ανταγωνισμός των αστικών τάξεων ενισχύονται  με το άπλωμα  των βάσεων τη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο  και τη βαθύτερη εμπλοκή στα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών. Αυτή η επικίνδυνη εμπλοκή εμπεδώνεται με υπέρογκα βάρη δις στις πλάτες του λαού για να κλειδώσει ολοκληρωτικά την πολιτική οικονομικής εξουθένωσής του, στο όνομα πάντα της ανάπτυξης που ολοένα και σε βάθος χρόνου για τον εργαζόμενο λαό θα σημαίνει φτώχεια και εξαθλίωση. 
Η απαξίωση της ζωής του λαού εκδηλώνεται και με την κυνική διαχείριση της πανδημίας του covid 19. Τον αυστηρό εγκλεισμό του Απρίλη, για το κέρδισμα χρόνου τάχα, διαδέχτηκε το τυχοδιωκτικό άνοιγμα της «ασφαλούς χώρας» στον τουρισμό. Τώρα παρά το κέρδισμα χρόνου ένας ασθενής από τα Χανιά που χρειάστηκε εντατική για τον covid 19 μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο. Ο χειμώνας ευτυχώς καθυστερεί, όμως από κάθε άποψη θα είναι βαθιά αντιλαϊκός. 
Η μαζική λαϊκή αντίσταση προβάλει μονόδρομος για την υπεράσπιση της ζωής και του δίκιου των ανθρώπων της δουλειάς. Το δυνάμωμά της θα σπάσει την κρατική τρομοκρατία. Η κρατική καταστολή όσο και αν ακονίζει τα δόντια της δεν πρέπει και δε μπορεί να υποτάξει τη θέληση αυτών που τάσσονται με την υπηρέτηση των αντιστάσεων του λαού και της νεολαίας κόντρα στην πολιτική της καπιταλιστικής- ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook