Το ιστιοφόρο με τα 70 περίπου άτομα που εντοπίστηκε στο Στόμιο Χρυσοσκαλίτισσας κατέπλευσε το λιμάνι της Παλαιόχωρας – Ποιά είναι η διαδικασία που ακολουθείται

Η γνωστή και από το παρελθόν διαδικασία με την επιβάρυνση των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού τέθηκε σε εφαρμογή και για τους περίπου 70 μετανάστες οι οποίοι εντοπίστηκαν το πρωί σε ιστιοφόρο σκάφος στο Στόμιο της Χρυσοσκαλίτισσας Κισάμου.

Με την συνοδεία του Λιμενικού το σκάφος οδηγήθηκε στο λιμάνι της Παλαιόχωρας όπου οι μετανάστες με λεωφορεία θα μεταφερθούν στον ενιαίο χώρο που υπάρχει στο κλειστό κολυμβητήριο του Πολυτεχνείου Κρήτης στο Ακρωτήρι Χανίων, όπου και στο παρελθόν είχαν φιλοξενηθεί μετανάστες.

Λίγο νωρίτερα, με πουλμανάκι, μεταφέρθηκαν στην Παλαιόχωρα και τα 11 άτομα που πρόλαβαν και βγήκαν στην παραλία στο Στόμιο.

Στην Παλαιόχωρα, πέραν των δυνάμεων του Λιμενικού, μετέβησαν οι αρχές της αυτοδιοίκησης, ο Ερυθρός Σταυρός, κλιμάκιο απο το Κέντρο Υγείας Κανδάνου και μέλη της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Σελίνου.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου Αντώνης Περράκης, στο 12μετρο σκάφος υπήρχαν άντρες γυναίκες και παιδιά, μεταξύ των οποίων και ένας βρέφος έξι μηνών. Το σκάφος που μάλλον απέπλευσε απο Τουρκία με προορισμο την Ιταλία έμεινε ακυβέρνητο λόγω βλάβης.

Οι Λιμενικοί στην Παλαιόχωρα έκαναν μια πρώτη έρευνα μεταξύ των επιβαινόντων προκειμένου να διαπιστωθεί αν μεταξύ των μεταναστών βρίσκονται και οι διακινητές οι οποίοι θα συλληφθούν.

Σύμφωνα με την διαδικασία που είχε ακολουθηθεί και παλαιότερα, οι μετανάστες θα καταγραφούν και στην συνέχεια αναλόγως με την κατάστασή τους και αν πρόκειται για οικογένειες ή γυναικόπαιδα, θα μεταφερθούν στην Αθήνα.

Βέβαια, αυτή την φορά με την πανδημία του κορωνοϊού σε εξέλιξη τους έγιναν τα αναγκαία τεστ για να διαπιστωθεί αν είναι φορείς ή όχι.

Παράλληλα με την συνδρομή του Δήμου Χανίων καθαρίστηκε ο χώρος, μεταφέρθηκαν στρώματα και χημικές τουαλέτες και θα εξασφαλισθεί η τροφοδοσία τους σε νερό και τρόφιμα ενώ απο τον Ερυθρό Σταυρό και το Νοσοκομείο Χανίων και η υγειονομική τους περίθαλψη.

(Φωτο απο παλαιότερη φιλοξενία μεταναστών στον χώρο του κλειστού κολυμβητηρίου)

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook